Futbolu bırakan İniesta'ya duygusal veda! Real Madrid'den örnek paylaşım

İspanya'nın yaşayan efsanelerinden Andres Iniesta, 40 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı. İspanyol oyuncu için Barcelona'nın yanı sıra ezeli rakibi Real Madrid'de veda mesajı yayınladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2024 14:52 GÜNCELLEME 08.10.2024 16:41 AVRUPA LİGLERİ
Futbolu bırakan İniesta'ya duygusal veda! Real Madrid'den örnek paylaşım

İspanyol futbolunun efsane ismi Andres İniesta, futbolu bırakma kararının ardından basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında duygusal anlar yaşayan İniesta, "Tüm bu gözyaşları duygu ve gururdan dolayı, üzüntüden değil. Fuentealbilla'dan gelen, futbolcu olmayı hayal eden ve bunu çok çalıştıktan, fedakarlık yaptıktan, çaba gösterdikten ve asla pes etmedikten sonra başaran o çocuğun gözyaşları. Bunlar benim hayatımdaki temel değerler. Bugün çok gururluyum." ifadelerini kullandı.

BARCELONA'DAN VEDA

İspanyol futbolunun efsanesi olduğu Barcelona, İniesta'nın kararı sonrası bir paylaşım yaptı ve "Senin futbolun sonsuza dek yaşayacak." ifadelerini kullandı.

EZELİ RAKİBİ REAL MADRİD'DE VEDA ETTİ

Ayrıca Barcelona'nın ezeli rakibi Real Madrid'de efsane futbolcuya veda mesajı yayınladı. Madrid'den yapılan açıklamada "Real Madrid Başkanı ve Yönetim Kurulu, İspanyol futbolunun ve dünya futbolunun en büyük efsanelerinden birine olan takdirlerini, hayranlıklarını ve sevgilerini göstermek istiyor. Andrés Iniesta, kariyeri boyunca elde ettiği sayısız şampiyonluğun ötesinde, bu spor için çok değerli katkıda bulundu. 2010'da Güney Afrika'daki Dünya Kupası finalindeki ikonik golü, tüm İspanyol taraftarların hafızasında sonsuza dek kalacak.” ifadeleri kullanıldı.

16 YIL BARCELONA'DA OYNADI

İspanya'da Barcelona ve milli takım ile sayısız başarılara imza atan, son olarak Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Emirates Club'da forma giyen Andres Iniesta profesyonel futbol kariyerini noktaladığını duyurdu. Katalanlarda altyapının ardından 2002 yılında A takıma yükselen Iniesta, 2018 yılına kadar aralıksız forma giydi.

32 KEZ KUPA SEVİNCİ YAŞADI

İspanyol futbolcu 674 maçta 57 gol, 135 asiste imza atarken; 9 LaLiga şampiyonluğu, 7 İspanya Süper Kupa, 6 İspanya Kral Kupası, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 3 UEFA Süper Kupa kazandı.

İspanya Milli Takımı formasını 131 kez terleten Iniesta, 14 kez fileleri havalandırırken, 1 kez Dünya Kupası, 2 kez de Avrupa şampiyonluğu yaşadı.

 

BARCELONA'DAN JAPONYA'YA

2018 yılında Japonya'ya transfer olan Iniesta, Vissel Kobe takımıyla 1'i lig olmak üzere 3 kupa kazandı. Başarılı orta saha 134 kez giydiği forma altında 26 gol, 25 asistlik performans sergiledi.

EMİRATES CLUB'TA KRAMPON ASTI

Iniesta, kariyerinin son döneminde ise Ağustos 2023'te Emirates Club'a imza attı ve 1 sezon sonra takımdan ayrıldı.