'Bozkurt'u hazmedemeyen UEFA iş başında! Nazi sembolüne komik ceza

Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Merih Demiral'ın bozkurt selamına 2 maç ceza veren UEFA, Benfica deplasmanında Nazi sembolleri sergileyen taraftarları nedeniyle Atletico Madrid'e 30 bin euro para cezası verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2024 21:29 GÜNCELLEME 11.10.2024 21:30 AVRUPA LİGLERİ
'Bozkurt'u hazmedemeyen UEFA iş başında! Nazi sembolüne komik ceza

Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Merih Demiral'a bozkurt selamı yaptığı için 2 maç men cezası veren UEFA, nazi sembolüne verdiği cezayla uyguladığı çifte standardı bir kez daha gözler önüne serdi.

CEZA AÇIKLANDI SOSYAL MEDYA YIKILDI

ESPN'de yer alan habere göre; Milli futbolcu Merih Demiral'a bozkurt selamı yaptığı için 2 maç men cezası veren UEFA Disiplin Kurulu, Atletico Madridli taraftarların Benfica ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçı deplasman tribünlerinde Nazi sembolleri taşıması ve bunları göstermesine sadece 30 bin Euro ceza verdi. UEFA Disiplin Kurulu ayrıca İspanyol ekibinin 1 deplasman maçında da seyircisiz oynamasına karar kıldı.

Bu cezaya sosyal medyada birçok Türk taraftar tepkisini dile getirdi.



NE OLMUŞTU?

Şampiyonlar Ligi'nin 2. hafta maçında Benfica sahasında Atletico Madrid ile karşı karşıya gelmişti.

Portekiz ekibinin 4-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelede tribünde skandal bir olay meydana gelmişti.

İspanyol taraftarların, Benfica ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçı deplasman tribünlerinde Nazi sembolleri taşıyan görüntülere sebep olmuştu.

Bunun üzerine ise gözler UEFA'nın vereceği cezaya çevrilmişti.

MERİH DEMİRAL'A 2 MAÇ CEZA

UEFA, Milli futbolcu Merih Demiral'a ise 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli Takım'ın Son 16 Turu'nda Avusturya ile oynadığı maçta attığı golün ardından bozkurt işareti sevincine 2 maç men cezası vermişti.

Bu karar haftalarca spor kamuoyunun gündeminde yer almıştı.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR