Sevilla'da Matias Almeyda'dan savaşlara tepki: Füzeye para var, açlığa yok...
Sevilla teknik direktörü Matias Almeyda, futbolun ötesine geçen açıklamalarıyla gündemde. Arjantinli teknik adam, dünyadaki savaşlara tepkisini dile getirirken Afrika'da açlığa dikkat çekti.
ABONE OLİspanya LaLiga ekiplerinden Sevilla'nın teknik direktörlüğünü yapan Matias Almeyda, düzenlenen basın toplantısında futbolun ötesine geçen açıklamalarıyla gündeme geldi.
Arjantinli teknik adam, dünyadaki savaşlara tepkisini dile getirirken Afrika'da açlığa dikkat çekti.
"FÜZELERİN HER BİRİ BELKİ 50 MİLYON EURO..."
Almeyda, savaşlar hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Bugün savaşlar var ama biz bir futbol maçından bahsediyoruz. Bu, 'hiçbir şey umrumuzda değil' demek. Düşünsenize, fırlatılan o füzelerin her biri belki 50 milyon euro değerinde ama sonra 'Afrika'da açlık var' diyoruz. Diyorum ki; o füzeleri fırlatmak yerine neden o 50 milyon euroyu pirinç yardımı veya eğitim için harcamıyoruz? Ama biz sadece kendimiz için olan bir dünyada yaşamaya devam ediyoruz.