İngiltere'den yeni hicri yıla kutlama

İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg, yeni Hicri yıl dolayısıyla dün gece Müslüman toplumunu ağırladı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2013 17:25 GÜNCELLEME 07.11.2013 17:25 Avrupa
İngiltere'den yeni hicri yıla kutlama

Din adamları ile Müslümanların önde gelen üyelerinin davet edildiği gecede konuşma yapan Clegg, "Kurban Bayramı için geç kaldığımızı düşünsek de bir araya gelmek için başka vesileler de bulabiliriz." dedi. Clegg, yeni Hicri yılı ve Muharrem ayını kutladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelen Nick Clegg, Ürdün'deki Suriyeli çocuklar için 18,5 milyon Sterlin tutarında ek yardım göndereceklerini belirtti.

İngiltere'de yaşayan Müslümanların kara bulutlar geldiği bir zamanda kahraman gibi davrandığını vurgulayan Clegg, "Aşırı sağ gruplar York'taki camiyi basmak istemişlerdi, ama oradaki cemaat onları çay içmeye davet ederek gerginliği yumuşattı. Bizim haberimiz olmasa da birçok yerde Müslümanlar aynı civanmertliği gösterdiler." diye konuştu.

Nick Clegg, Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de adil şekilde yargılanmasını istedi.

İngiltere Başbakan Yardımcısı Clegg, İngilizce ilahiler okuyan kız öğrencilerle de hatıra fotoğrafı da çektirdi.

KAYNAK : CİHAN