Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesinde

NATO zirvesi için Galler'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı NATO Genel Sekreteri Rasmussen ve İngiltere Başbakanı David Cameron karşıladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2014 16:45 GÜNCELLEME 04.09.2014 18:27 Avrupa
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesinde

Galler’in Newport kentinde düzenlenen devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki zirveye katılmak üzere Galler’e gelen Erdoğan toplantı öncesi salona girişi sırasında Rasmussen ve Cameron tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a NATO zirvesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz eşlik ediyor. Geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen zirvede ana gündem maddeleri arasında Ukrayna krizi ve IŞİD tehdidi bulunuyor.

Zirveye katılan liderler aile fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fotoğraf çekiminde ön sırada ve sağ köşede yerini aldı.

Galler'in Newport şehrinde yapılan NATO zirvesinin açılış oturumunda konuşan Rasmussen, güvenlik için çok önemli bir zamandan geçilirken zirvenin yapıldığını dile getirerek, bu çerçevede NATO üyesi ülkeler arasındaki bağın korunmasının ve kuvvetlendirilmesinin önemini vurguladı.