Şaşkına çeviren bebek muayenesi

Rusya'da bir ortopedi doktorunun yeni doğan minik bir bebeği muayene ederken kullandığı yöntem, izleyenleri şaşkına çevirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.10.2014 17:26 GÜNCELLEME 31.10.2014 17:26 Avrupa
Şaşkına çeviren bebek muayenesi

Zorlu yaşam şartları ve sert iklimiyle bilinen Rusya'da bir doktorun yeni doğan bir bebeği muayenesinin görüntüleri, büyük ilgi gördü. Ortopedi doktoru olduğu belirtilen adam, göbek bağı yeni kesildiği görülen minik bebeğin sağlıklı olup olmadığını belirlemek için kendisine has yöntemiyle muayeneye başladı. Minik bebeği sırt üstü yatağa yatıran doktor, kulaklarını, boyun ve başının arka kısmını parmaklarıyla kontrol etti. Boynundan tutup başını sağa sola çeviren doktor daha sonra kollarına indi. 

Doktorun kollarını sağa sola ve öne arkaya hızlı bir şekilde hareket ettirdiği bebek, acı içerisinde ağlamaya başladı. Kollarına uyguladığı yöntemin aynısını bacaklarına da uygulayan doktor, daha sonra bebeği elleriyle havaya kaldırıp kulağına bir şeyler söyledi. Manyakhaber.net'in haberine göre, doktor, sanki söylenenleri anlamışçasına bir anda ağlamayı kesen bebeğin sırtını çevirdi, elleriyle omuriliğinin durumuna göz attı. Doktor, sağlıklı olduğuna kanaat getirdiği bebeği daha sonra yatağa sırt üstü yatırdı.

Geçtiğimiz yıllarda Rus Lena Fokina'nın, kasları güçlensin diye bebekleri aşağıdan yukarıya, sağdan sola savurarak yaptırdığı eğitim, büyük tepki çekmişti.