Almanya’da Türk siyasetçileri tehdit etmek serbest

PKK yayın organı Yeni Özgür Politika gazetesi, saldırgan ve şiddeti öven yayınlarına Almanya’nın herhangi bir kısıtlama getirilmiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2016 14:43 GÜNCELLEME 21.09.2016 14:43 Avrupa
Almanya’da Türk siyasetçileri tehdit etmek serbest

Geçen Ağustos ayında Beytüşşebap AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman PKK’lı teröristlerce kaçırılıp öldürülmüştü. Çok geçmeden 1 Kasım genel seçimlerinde AK Parti Hakkari milletvekili adayı olan Ahmet Budak 14 Eylül’de evinin önünde PKK’lı teröristlerce öldürüldü.

PKK’nın Almanya’da yayın yapan Yeni Özgür Politika isimli gazetesi, söz konusu siyasi cinayetlere ilişkin, PKK’nın silahlı kanadı olan HPG’nin “AKP’liler hedefimizdir” açıklamasını manşete taşıyarak açıkça Türkiye’deki siyasetçileri tehdit etti ve bu iki cinayetin arkasının geleceği imasında bulundu. Kamuoyundan gelen tüm tepkilere rağmen, basın ve ifade özgürlüğü gerekçesiyle mahut gazetenin toplatılmaması, Almanya’nın terör konusunda çifte standart uyguladığı iddialarına yol açtı.

Dost ve müttefik ülke Almanya’nın PKK ile imtihanı

Türkiye’nin siyasi, sosyal, ekonomik ve askeri anlamda köklü bir müttefiki olan Almanya’nın PKK’ya ve PKK’nın Türkiye’de sebep olduğu teröre bakışı aslında oldukça uzun bir geçmişi olan ve çelişkilerle dolu bir durum arz ediyor. Alman iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Teşkilatı verilerine göre PKK 1984’ten beri Almanya’da faal. 24 Haziran 1993’te Türkiye Cumhuriyeti’nin Münih Başkonsolosluğu’na bir grup teröristin girerek 20 kişiyi rehin almasının akabinde Almanya, dönemin Başbakanı Helmut Kohl’ün de ilgisi ve özel gayretiyle, 26 Kasım 1993’te Alman meclisinde alınan bir kararla PKK’yı terör örgütleri listesine almıştı. Bu tarihten itibaren PKK’nın Almanya’daki tüm faaliyetleri kanunen yasaklanmış ve PKK ile alakalı tüm kurum, kuruluş ve şahısların faaliyetleri terörle mücadele kapsamında değerlendirilmeye başlanmıştı. Ancak Almanya’da PKK’nin resmen bir terör örgütü olarak tanınması ve yasaklanması, PKK’nın Almanya içerisindeki faaliyetleri karşısında sadece teorik bir engel teşkil etmiş ve PKK bu teorik engele rağmen Almanya’daki ideolojik, siyasi ve ekonomik yapılanmasını geliştirmeye devam etmişti.

KAYNAK : AA