Muhaliflerden göç politikasına eleştiri

Fransa'da muhalefetteki Sosyalist Parti'nin, Kuzey Afrika'dan gelen kaçak göçmenlere karşı sert politika izleyen hükümete yönelik eleştirileri devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2011 11:42 GÜNCELLEME 26.04.2011 11:42 Avrupa
Muhaliflerden göç politikasına eleştiri

Sosyalist Parti milletvekili Jean-Christophe Cambedelis, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi göç konusunu ''seçim malzemesi'' yapmakla suçladı.

Fransız milletvekili, İtalya sınırında bekleyen Tunuslu göçmenlerin Fransa'ya ''geçici'' olarak gelmesine izin verilmesini istedi.

''Sınırları kapatmanın sorunun çözümüne yardımcı olmayacağı'' görüşünü dile getiren Cambedelis, ''Fransa'nın Kuzey Afrikalı göçmenlere yardımcı olması gerektiğini'' savundu.

Sosyalist Parti'nin ''ikinci önemli ismi'' olarak bilinen Harlem Desir, dün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İtalya Başbakanı Slivio Berlusconi'nin, Tunus ve Libya'dan gelen göçmenlerle ilgili çıkan krizi idare konusunda Avrupa için ''utanç kaynağı'' olduklarını söylemişti.

RTL radyo kanalına konuşan Desir, ''Onlar göçmenleri, bir ürün gibi görüyor. İkisinin de davranışları çok yakışıksız, onlar Avrupa için utanç kaynağı''diye konuşmuştu.

Fransız ve İtalyan liderler, salı günü Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya gelen göçmenlerin sorununu görüşmek üzere Roma'da bir araya gelecek.

KAYNAK : AA