Bu yılki Şarl Ödülü'nü Trichet aldı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, AB'nin güçlenmesine katkıda bulunan kişilere ya da devlet adamlarına verilen bu yılki Şarl Ödülü'nü (Karlspreis) aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2011 15:06 GÜNCELLEME 02.06.2011 15:06 Avrupa
Bu yılki Şarl Ödülü'nü Trichet aldı

Almanya'nın Aachen kentinde düzenlenen ödül töreninde, Trichet'nin, avro para biriminin istikrarına ve zor ekonomik şartlar altında Avrupa'nın rekabet edebilirliğine sağladığı katkılarından dolayı ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Trichet, törende yaptığı konuşmada, ülkelerin, yapılan mali yardımlar konusundaki yükümlülükleri yerine getirmemesi durumunda, AB ülkelerinin sözkonusu ülkelere müdahale etme olanağına sahip olması gerektiğini ifade etti. Trichet, böyle bir düşünce ile ülkelerin bağımsızlığı ile tutumlarının bağımlılığı arasında bir denge sağlamayı amaçladığını söyledi.

Kriz içinde bulunan ülkelere müdahalenin bir veto hakkı şeklinde olabileceğini kaydeden Trichet, AB üyesi ülkelerin, önemli bütçe kararlarında ya da bir ülkenin rekabet edebilirliği konusunda alınacak temel kararlarda veto hakkına sahip olabileceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA