Evi izinsiz kiraya verdiler: Cezası 200 bin lira

Aydın Söke ilçesinde, izinsiz şekilde evi günübirlik kiraya veren 2 kişiye toplam 200 bin lira idari para cezası verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2024 17:54 GÜNCELLEME 21.07.2024 17:54 GÜNCEL
Evi izinsiz kiraya verdiler: Cezası 200 bin lira

Aydın'ın Söke ilçesinde Jandarma ekipleri harekete geçti. Söke İlçe Jandarma Komutanlığı, Kemalpaşa Mahallesi Granta mevkiinde 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu ve umuma açık yerlerin kontrolü uygulaması gerçekleştirdi.

Kontroller kapsamında konutunu izinsiz olarak günübirlik kiraya verdiği tespit edilen M.S.G. ve E.A. isimli şahıslara 7464 Sayılı Kanun kapsamında idari para cezası uygulandı. İki kişiye uygulanan cezanın kişi karşılığı 100 bin TL oldu. İdari para cezasının uygulanmak üzere hazırlanan evrakların ilgili kuruma gönderileceği öğrenildi.

Daha önce Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun kapsamında; 100 günden az süreyi kapsayan konut kiralamalarının 'Turizm Amaçlı Konut Kiralaması' kapsamına alındığı ve konu kapsamında izin belgesi alma zorunluluğu olduğu duyurulmuştu.

KAYNAK : İHA, DHA
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR