Kaymakamlık uyardı: Yaban domuzu beslemek yasak! Para cezası var
Aydın'ın Kuşadası Kaymakamlığı, son dönemlerde bölgede artış gösteren yaban domuzlarına karşı vatandaşı uyararak, önemli açıklamalarda bulundu.
ABONE OLHayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararlarına dayanılarak yapılan duyuruda, yaban domuzlarının evcil hayvan gibi beslenmesinin yasaklandığı bildirildi.
YASAĞI İHLAL EDEN 6 BİN 923 TL CEZA ÖDEYECEK
- Yapılan açıklamada yetkililer, doğaya ait olan bu hayvanların insan yerleşimlerine yaklaşmalarının hem insan hem de hayvan sağlığı açısından ciddi riskler barındırdığını vurguladı.
- Vatandaşların 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 28/1-b maddesi uyarınca cezai işlemle karşılaşabileceği belirtildi.
- Yasağı ihlal edenlere 6 bin 923 TL idari para cezası uygulanacak.
İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI YAPILDI
"Doğal yaşamın korunması için kurallara uyalım" çağrısıyla sona eren açıklamada, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların duyarlı olmaları, yaban hayvanlarını beslememeleri ve belediye ya da Tarım İlçe Müdürlüğü ile iş birliği yapmaları istendi.
Kuşadası’nda son yıllarda ormanlık alanlara yakın bölgelerde yiyecek arayan yaban domuzlarının zaman zaman yerleşim alanlarına indiği gözlemlenmişti.
CİDDİ SORUNLAR ÖNLENMEK İSTENİLİYOR
Yetkililer, bu hayvanların doğal dengenin bir parçası olduğunu ancak beslenerek evcilleştirilmesinin ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.