Tarihi camide 50 yıldır açılmayan üçüncü kapı açıldı

Balıkesir'de 1841 yılında yapılan tarihi Kocacami'de yaklaşık 50 yıldır kapalı olan üçüncü kapısı açıldı. Kapının açık olduğunu gören cami cemaati oldukça sevindi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2022 10:12 GÜNCELLEME 15.10.2022 10:12 ÜLKE'DE BUGÜN
Tarihi camide 50 yıldır açılmayan üçüncü kapı açıldı

Balıkesir'de yer alan 1841 yılında Muhyiddin-Rumi tarafından yapılan Kocacami'de çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Tarihi camide çevre düzenlemeleri kapsamında kuzey ve batı cephelerindeki açık kapıların yanı sıra 50 yıldır kapalı olan üçüncü kapısı da açıldı. Kapının açıldığını gören cami cemaati "İnşallah kıyamete kadar kapanmaz" diyerek sevinçle karşıladı.

"YAŞIM 70, BU KAPIYI HİÇ GÖRMEMİŞTİM"

Burhaniye’de 1841 yılında Muhyiddin-Rumi tarafından yaptırılan Kocacami’de belediyenin başlattığı çevre düzenlenmesi devam ederken, uzun yıllardır kapalı olan bir kapısı da açıldı. Tarihi caminin kuzey ve batı cephelerin de yer alan kapılar hizmet verirken, doğu cephesinde bulunan kapı da yaklaşık 50 yıldır kapalıydı. Çevre düzenlemesi sırasında kapının açılması cemaati sevindirdi. Kapının açılmasına sevindiğini anlatan Ahmet Özkahraman, “Benim yaşım 70. Bu kapıyı hiç açık görmemiştim. Şimdi ise çevre düzenlemeleri sırasında açıldı. Buna çok sevindim İnşallah kıyamete kadar kapanmaz” dedi. Abdullah Yaman ve Yavuz Baltacı da, kapının açılmasına sevindiklerini söyledi.

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR