Nesli tehlike altındaki türlerdendi! Balıkçı teknesinde yem ararken görüldü!

Balıkesir'de yer alan Manyas Kuş Cenneti'nde, nesli tükenme üzere olan hayvanlar listesinde bulunan bir su samuru balıkçı teknesinde yem ararken görüntülendi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2022 10:49 GÜNCELLEME 21.12.2022 15:09 ÜLKE'DE BUGÜN
Nesli tehlike altındaki türlerdendi! Balıkçı teknesinde yem ararken görüldü!

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği-(IUCN)tarafından nesli tükenmek üzere olan hayvanlar kategorisinde, Kırmızı Listede (Yakın tehdit) altında bulunan ve yayılış gösterdiği bütün ülkelerde koruma altında yer alan su samuru, Doğa Fotoğrafçısı Ahmet Çetin tarafından Manyas Kuş Cenneti Gölü'ne kenarı olan Bandırma Bereketli Köyü’ nde görüntülendi.

'EKOLOJİK BESLENME ZİNCİRİ KIRILDI'

İki yıldır Uluabat Manyas gölünde yaptığı gözlemlerde, özellikle yoğun popülasyona sahip birçok balık türünün hastalık nedeniyle azaldığını, ekolojik beslenme zincirinin kırıldığını ve bu sebeple her iki gölde de kuşların ve diğer canlıların yaşamsal döngüsünün zorlaştığını tespit eden Çetin, su samurlarının da bundan etkilendiğini belirtti.

AÇ KALAN SU SAMURU BALIKÇI TEKNESİNDE YEM ARADI

Ahmet Çetin, fırtınanın çok sert olduğu bir gün Bereketli Köyü'nde gözlemlerini sürdürürken; su samurunun beslenmek için bir süre balıkçı teknelerindeki ağlarda yiyecek aradığını ve daha sonra göl sularına dalarak gözden kaybolduğunu dile getirdi. 

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR