Elif Kumal'dan 6 gündür iz yok! Vali Ustaoğlu açıklama yaptı

Balıkesir'in Erdek ilçesi Kapıdağ Yarımadası Yukarıyapıcı Göleti çevresinde kamp yaptığı sırada kaybolan Elif Kumal (34) için başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ederken Vali İsmail Ustaoğlu, konuya ilişkin açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.01.2026 11:20 GÜNCELLEME 02.01.2026 15:55 ÜLKE'DE BUGÜN
Elif Kumal'dan 6 gündür iz yok! Vali Ustaoğlu açıklama yaptı

İddiaya göre, Elif Kumal, erkek arkadaşı Enis G. ve yanlarındaki bir arkadaşlarıyla Kapıdağ Yarımadası’ndaki Yukarıyapıcı Göleti kıyısına kamp yapmaya gitti.

  • 27 Aralık'ta gece geç saatlerde 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan Enis G., kız arkadaşı Elif Kumal ile aralarında tartışma çıktığını, tartışmanın ardından Kumal'ın 16 ATB 289 plakalı aracıyla kamp alanından ayrıldığını ve haber alamadığını söyledi.

  • İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

  • Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, Kumal’ın aracının Erdek veya Bandırma yönüne gittiğini gösteren herhangi bir görüntüye ulaşamadı.

  • Jandarma ekipleri, geniş çaplı arama çalışması başlattı.

  • Google Haritalar üzerinden oluşturulan iz çizme ve koordinasyon programı ile taranan bölgeler tek tek işaretlenerek, arama yapılan alanlar kayıt altına alınmaya başlandı. 

  • Bu sistem sayesinde ekipler yeni ve kritik bölgelere yönlendirilerek çalışmalar daha planlı, hızlı ve etkili şekilde sürdürülmeye çalışılıyor.

 

Kayıp Elif olayının 6'ıncı gününde yeni gelişme: Serbest kaldılar!

Organları tek tek etkileyen gizli tehlike: Hipertansiyon! Belirtisi yok

Arnavutköy'de 2 ay önce başlayan İSKİ çalışması yarım bırakıldı iddiası

53 ARAÇ 190 PERSONEL İLE ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR 

Bölgeye gelen Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"Geçtiğimiz pazar günü Balıkesir 112 Acil Çağrı Merkezi'ne, Erdek Yukarıyapıcı Mahalle'mizin gölet mevkinde bir vatandaşımızın gece kamp yerinden ayrılarak kaybolduğu ihbarı geliyor. Bu ihbar pazar günü 12.09'da geliyor. Onun üzerine derhal bizim jandarma ekiplerimiz harekete geçiyor ve gerekli planlamalarla birlikte, koordinasyonla birlikte arama çalışmalarına başlıyorlar. O günden beri başta AFAD ve jandarma teşkilatımız, işte burada sizlerin de gördüğü gibi bizim Erdek'ten, Gönen'den ve bu bölgedeki sivil toplum kuruluşlarımızın arama kurtarma ekipleriyle beraber yaklaşık 5 gündür yoğun bir şekilde arama çalışmamız devam ediyor. Tabii arkadaşlarımız biraz önce de işte orada da paylaştık, olabilecek tüm alternatifleri değerlendirerek Çanakkale'den ve İzmir'den de bizim ekiplerimiz geliyor. Dalgıç ve su altı arama ekiplerimiz de geldiler. Onlar da başta bu arkamızda bulunan gölette sonar cihazıyla detaylı bir arama yaptılar ama herhangi bir ize rastlanmadı. Bunun dışında ilk akşam zaten bir İHA ile çalışma yapılmıştı. O gece de herhangi bir temas, herhangi bir bulguya rastlanamamıştı. Ama onun dışında da yine dron kaldırılarak yaklaşık 5 gündür gördüğünüz gibi arazimizin her yerinde bu çalışma devam ediyor. Ama değerli arkadaşlar, arazide maalesef çok aşırı kılçık diye tabir ettiğimiz ara yollar var. Tabii arkadaşlarımız bu ara yolların her birinde olabilecek belli emarelerdir, izdir, herhangi bir belirti varsa bununla ilgili de detaylı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. İşte bugün de yine toplamda 53 araç, 190 personel ile birlikte, az önce de ifade ettiğim gibi jandarmadan, AFAD'dan, sivil toplum kuruluşlarından, Kızılay'dan yine tüm ekiplerimiz bu bölgede. Tabii ki arama çalışmalarımız yine aynı şekilde bugün bu son değerlendirmeye göre ilave arama kurtarma ekipleri de yine bölgemize intikal ederek yoğunlaşmış bir şekilde artık her türlü alternatifi de göz önüne alıp çalışmalarımız devam edecek. Durum bundan ibaret. İnşallah en kısa zamanda kaybolan bu vatandaşımıza kavuşuruz diyoruz ve tekrar geçmiş olsun diyorum."

HAVADAN VE KARADAN YAPILAN ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞTIRILDI 

Vali Ustaoğlu ayrıca ekiplerin artırılacağını, İHA desteklerinin genişletileceğini, çalışmaların denizden, karadan ve havadan yoğunlaştırılacağını belirtti.

Kapıdağ bölgesinde büyük bir kalabalık ve ciddi bir seferberlik sürerken, aramalar titizlikle devam ediyor.

KAYNAK : İHA, DHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR