Putin'in cephesine 445 örgüt katıldı

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in kuracağını açıkladığı Halk Cephesi'ne şu ana kadar 445 örgüt ve grubun katıldığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2011 17:19 GÜNCELLEME 01.06.2011 17:19 Balkanlar
Putin'in cephesine 445 örgüt katıldı

Putin'in Sözcüsü Dimitriy Peskov, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, içinde iktidardaki Birleşik Rusya Partisi'nin (BRP) yer aldığı "Tüm Rusya Halk Cephesi" adlı yeni siyasi ittifak hareketinin oluşum sürecinin, "gelişme aşamasına" geçtiğini belirterek, "Bu harekete şu ana kadar Rusya genelindeki 16 ulusal örgüt ve 429 bölgesel ve yerel grup katıldı" dedi.

Herhangi bir yere kayıtlı olmayan örgütlerin de Halk Cephesi'ne kabul edileceğini kaydeden Peskov, "Biz onları Cephenin potansiyel destekçileri olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.

Rusya'daki bankacılık sektöründe faaliyet gösteren ve önde gelen muhalif gazetelerden Novaya Gazete'nin ortakları arasında yer alan ülkenin en zengin işadamlarından Aleksandır Lebedev, başkanlığını yaptığı "Yolsuzluk Karşıtı" derneğin de Putin'in Halk Cephesi'ne katılacağını açıklamıştı.

Analistler, Putin'in Halk Cephesi'ni kurmasını Kremlin'e geri dönüş isteğinin bir sinyali olarak değerlendirirken, Peskov, bu iddialar konusunda, "Cephe'nin seçimlerle ilgisi yok. Cephe sadece kendi konularına odaklanacak" dedi.

KAYNAK : AA