Fenerbahçe'nin Avrupa macerası başlıyor

THY Euroleague’de ilk hafta mücadelesinde Fenerbahçe, yarın Ülker Sports Arena’da saat 19.45’de Bayern Münih ile karşılaşacak.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2015 11:35 GÜNCELLEME 15.10.2015 11:35 Basketbol
Fenerbahçe'nin Avrupa macerası başlıyor

Avrupa basketbolunda en üst düzey organizasyonu olan THY Euroleague’de heyecan bugün başlıyor. Geçtiğimiz sezon başarılı bir grafik çizen Fenerbahçe, tarihinde ilk defa Final-Four’da mücadele etmişti. Sarı-lacivertliler, İspanya’nın Madrid şehrinde düzenlenen Final-Four’da yarı final karşılaşmasında Real Madrid’e 96-87 yenilmiş, üçüncülük karşılamasında da Rusya temsilcisi CSKA Mokova’ya 86-80 mağlup olarak turnuvayı dördüncü olarak tamamlamıştı.

İLK MAÇ ÜLKER SPORTS ARENA’DA

Fenerbahçe bu sezon A Grubu’nda Real Madrid, Fenerbahçe, Khimki Moskova, Kızılyıldız, Bayern Munich ve Strasbourg ile ilk dörde girme mücadelesine girecek. Sarı-lacivertliler, THY Euroleague’de ilk hafta mücadelesinde Fenerbahçe, yarın Ülker Sports Arena’da saat 19.45’de Bayern Münih ile karşılaşacak. Grubun diğer karşılaşmalarında ise Kızılyıldız - Strasbourg ve Khimki Moskova- Real Madrid arasında oynanacak.

Fenerbahçe ile Bayern Münih geçtiğimiz sezon Euroleague’de ilk defa karşılaştılar. Sarı-lacivertliler, oynadığı iki karşılaşmadan da galip ayrıldı. Almanya’da oynanan mücadeleyi 93-86 yenen sarı lacivertliler, Ülker Sports Arena’da da 87-81 mağlup etmeyi başardı.