NBA'de Houston Rockets'tan Alperen Şengün kararı!

NBA ekiplerinden Houston Rockets'ın, olası bir Kevin Durant takası için Phoenix Suns'a Alperen Şengün'ü teklif edebileceği iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2024 19:17 GÜNCELLEME 26.06.2024 19:17 Basketbol
NBA'de Houston Rockets'tan Alperen Şengün kararı!

NBA takımlarından Houston Rockets'ın, Kevin Durant takası için Phoenix Suns ile yapacağı anlaşmada milli basketbolcu Alperen Şengün'ü ana oyuncu olarak teklif edebileceği ileri sürüldü.

ESPN'den Brian Windhorst, gözlerini Durant'e dikmiş olan Rockets'ın Phoenix'e büyük bir teklif sunması gerektiğini ancak bunu yapmaya çok yaklaştıklarını söyledi.

Geçtiğimiz sezon Rockets formasıyla 21.1 sayı, 9.3 ribaund ve 5.0 asist ortalamaları yakalayan Alperen, bu yaz çaylak kontratının uzatılmasına hak kazanmıştı ve böyle bir anlaşmada maksimum kontrat maaşı talep edebilecek.

Durant'in ise kontratının bitimine iki sezonu ve 105.9 milyon doları kalmış bulunuyor. Rockets'ın tecrübeli süperstar için bu yaz yapılacak bir anlaşmada maaş olarak 51,2 milyon doları karşılaması gerekecek.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR