Fenerbahçe'den tarihi karar! "Milli Takım'a oyuncu göndermeyeceğiz"

Fenerbahçe, Ergin Ataman görevde olduğu sürece Milli Takım'a sporcu göndermeme kararı aldığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2024 13:30 GÜNCELLEME 25.09.2024 15:13 Basketbol
Fenerbahçe'den tarihi karar! "Milli Takım'a oyuncu göndermeyeceğiz"

Fenerbahçe, Ergin Ataman nedeniyle A Milli Takım'a oyuncu gönderme kararı aldı.

Fenerbahçe'nin açıklaması şu şekilde:

"A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur.

Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları "Milli Takım Başantrenörlüğü" saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır.

Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır.

Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs;

'saygınlık, tarafsızlık gibi' olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz."



ERGİN ATAMAN ÖZÜR DİLEDİ

Panathinaikos Antrenörü Ergin Ataman, dün oynanan Galatasaray - Panathinaikos dostluk maçında maç sonrası yaptığı hareketten dolayı Fenerbahçe camiasından özür diledi.

Galatasaray - Panathinaikos dün saat 20.00'de karşı karşıya geldi. Dostluk maçında Panathinaikos Galatasaray'ı 85-56 mağlup etti. Maç bitimi Galatasaray taraftarları Ergin Ataman'ı tribünlere çağırdı, çağrıyı karşılıksız bırakmayan Ergin Ataman, Galatasaray taraftarına teşekkür ettikten sonra elleriyle 3-1 skoru işareti yapıp hafta sonu oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisine atıfta bulundu.

Görüntülerin ardından tepki alan Ergin Ataman sosyal medya hesabından açıklamada bulundu; "Dün akşam Galatasaray ile oynanan dostluk maçı sonrasında, taraftarın ilgisi karşısında öncelikle klasikleşen yumruk sevincimi sonrasında da planlanmamış bir şekilde, basına da yansıyan "3-1" hareketini yaptım. Bu hareketi yaparken herhangi bir camiayı hedef alma veya rencide etme amacım kesinlikle olmamıştır.

Ben her fırsatta Fenerbahçe camiasına duyduğum saygıyı dile getiren ama sahada onların en büyük rakiplerinden biri olduğumun altını çizen bir antrenörüm. Dünkü hareketimin Fenerbahçe camiasında yarattığı rahatsızlığın farkındayım. Hiç arzu etmediğim şekilde oluşan algı dolayısıyla da samimi üzüntümü belirtmek isterim.

Yaşanan olay dolayısıyla kırdığım tüm Fenerbahçe camiasından özür dilerim" ifadelerini kullandı.

BURAK KIZILHAN'DAN AÇIKLAMA

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray ile oynadıkları hazırlık maçının ardından tribünlere eliyle Fenerbahçe derbisinin skoru olan 3-1'i göstermişti. Konuya ilişkin Fenerbahçe cephesinden tepki geldi. Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan'ın konuya dair açıklaması şöyle:

"Milli Takım hocası kimliğine yakışmayan ismini bile anmak istemediği o şahsın hareketiyle ilgili, bölücü, ayrıştırıcı, aşağılık hareketiyle ilgili. Kendi aramızda iştişareleri yaptık.  İlgililerle görüştük. Tüm camiamızın için rahat olsun. Gerekli aksiyonları alacağız ve duyuruları da çok kısa süre içerisinde yapacağız."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR