Batman'da şehit düşen 8 asker için helva dağıtıldı

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şubesince Turgut Özal Bulvarı'nda kurulan kazanlarda vatandaş ve esnafa helva ikram edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2018 11:40 GÜNCELLEME 12.10.2018 11:40 GÜNCEL
Batman'da şehit düşen 8 asker için helva dağıtıldı

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şubesi tarafından PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 8 güvenlik görevlisi için helva dağıtıldı.

Şube Başkanı Ömer Dündar Pekacar, şehit ailelerinin acısını paylaşmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

"4 Ekim'de Gercüş ilçesi kırsalında meydana gelen terör saldırısında şehit olan 8 kardeşimiz için helva dağıttık." diyen Pekacar, şöyle devam etti:

"Bir şehit ailesinin acısı ve gözyaşı, son nefesine kadar devam eder. Bizler şehit yakınları olarak her şehit haberinde bir kez daha babamızı, eşimizi, kardeşimizi, çocuğumuzu kaybeder bir kez daha o acı günü yaşar ve o acıyı iliklerimize kadar hissederiz."

Batman'ın Gercüş ilçesinin Yemişli köyü ile Mardin'in Dargeçit ilçesinin Umutlu köyü kırsalında 4 Ekim'de operasyona giden askerleri taşıyan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmişti. Saldırıda 8 asker şehit düşmüş, bir asker yaralanmıştı.

KAYNAK : AA