Beşiktaş maçında penaltı tartışması! 'VAR detaylı baksa penaltı'

Süper Lig'de 25. haftanın açılışında Beşiktaş'ın evinde Ankaragücü ile karşı karşıya geldiği mücadelede tartışmalı bir penaltı pozisyonu yaşandı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2020 21:06 GÜNCELLEME 06.03.2020 21:10 Beşiktaş
Beşiktaş maçında penaltı tartışması! 'VAR detaylı baksa penaltı'

Maçın 38. dakikasında Michalak'ın ara pasında Sedat, ceza sahası içinde kaleci Karius'u geçerken yerde kaldı. Pozisyona yakın olan hakem Arda Kardeşler, aldatmaya yönelik hareketten Sedat'a sarı kart gösterdi ve Beşiktaş lehine endirekt vuruş kararı verdi.

Sedat Ağçay, pozisyonun ardından hakem Kardeşler'e yoğun itirazlarda bulunsa da sonuç değişmedi ve VAR odasından da izleme önerisi gelmedi ve oyun kaldığı yerden devam etti.

 

 

RIDVAN DİLMEN: "VAR DETAYLI BAKSA, PENALTI"

Pozisyonu NTV'de değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Atiba'nın pozisyonu penaltı. Sedat'ın pozisyonunda, ben Arda Kardeşler gibi kartla giderdim, VAR'daki Koray Gencerler olsaydım, detaylı bakardım. Karius'un penaltı yapma amacı yok ama kayarak gidiyor ve dizinin Sedat'ın sağ ayağına geldiğini gördüm. Karius'un istem dışı da olsa, kontrolsüz girdiği için, penaltı yaptığını VAR da görürdü. VAR'da biraz daha baksa, penaltı verebilirdi diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

ERMAN TOROĞLU: "SEDAT'IN POZİSYONUNDA VAR NEREDE"

Pozisyonu değerlendiren Erman Toroğlu, "Sedat'ın pozisyonunda VAR nerede? Bir de sarı kart var. Hakem, 'Ben hiç temas görmedim. futbolcu kendini attı' diyor. VAR kim, Koray Gençerler. Nerede? Çağır, seyretsin, sarı kartı geri alsın, penaltıyı versin. Yazık değil mi, günah değil mi?" şeklinde konuştu.