Giovanni van Bronckhorst'tan mağlubiyet yorumu!

Beşiktaş Teknik Diretörü Giovanni van Bronckhorst, "Buldukları her pozisyonu değerlendirebilecek bir takıma karşı oynadık." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2024 00:37 GÜNCELLEME 27.09.2024 02:59 Beşiktaş
Giovanni van Bronckhorst'tan mağlubiyet yorumu!

UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Hollanda ekibi Ajax’a 4-0 mağlup oldu.

Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst açıklamalarda bulundu.

Giovanni van Bronckhorst'un açıklamaları şu şekilde: 

"İSTEDİĞİMİZ SKOR DEĞİL"

"İstediğimiz skor değil. Beklediğim bir maç oldu. Buldukları her pozisyonu değerlendirebilecek bir takıma karşı oynadık. Yediğimiz golleri hatalardan yedik. Mustafa'nın bir fırsatı vardı, değerlendiremedik. Oyunumuzun seviyesi, normal oyunumuzun altında kaldı. Avrupa'da en iyi oyunumuzu oynamamız lazım. Bugün öyle miydi? Dürüst olmak gerekirse değildi. Taktiksel anlamındaki tercihlerimiz işe yaramadı. Futbolda maalesef bunlar var. Bu maçı analiz edeceğiz, öğreneceğiz. Mustafa için de kolay değildi. Yetenekli oyuncu. Ona da söylediğimi söyleyeyim, bu maçtan öğreneceği şeyler olacak. Yolumuza devam edeceğiz."

BASIN TOPLANTISI

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında konuk olduğu Hollanda ekibi Ajax'a 4-0 yenilen Beşiktaş'ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, çok kötü oynadıklarını söyledi.

Hollandalı teknik adam, Johan Cruijff Arena'da oynanan mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Biz çok kötüydük, onlar da çok iyiydi. Hiç iyi pozisyonumuz olmadı. Çok kötü bir maç oynadık. Ajax'a tehlike yaratamadık." ifadelerini kullandı.

"İSTEDİKLERİMİZİ YAPAMADIK"

Müsabakada farklı mağlubiyete neden olan hataları tespit edeceklerini aktaran Van Bronckhorst, "Bazı yanlış seçimlerimiz oldu. İstediklerimizi yapamadık. Ajax'a hediye verdik. Ajax, çok pres yaptı. Sol kanatta iyi değildik. Üst üste goller yedik. Orta sahada topları kaybettik. 55. dakikada aslında maç bitmişti. Ajax'a karşılık veremedik. Maç, çok erken bitti. Bunu beklemiyordum." şeklinde görüş belirtti.

"SONUÇ İYİ DEĞİLDİ, BU DA BENİM SORUMLULUĞUM"

Giovanni van Bronckhorst, ilk 11'de Mustafa Erhan Hekimoğlu ve Jean Onana'ya görev vermesiyle ilgili pişmanlık yaşayıp yaşamadığı şeklinde bir soruyu şöyle yanıtladı:

"İyi bir kadromuz var. Mustafa, en önemli oyuncularımızdan biri. Rotasyon da yapmak zorundayız. Mustafa iyi oynamadı. Gelişimi için bu önemliydi. Ajax'a karşı 45 dakika oynaması onun için büyük bir deneyim. Bunun faydasını göreceğini söyledim. Ajax'ın oyun stiline göre 2 tane 6 numaraya ihtiyacımız vardı. Onana antrenmanlarda çok iyi. Ona şans verdim. Kaybedince benim hatam. Bu, PlayStation oyunu değil. Oyuncuların nasıl hissettiğine bakıyoruz. Immobile'yi oynatmamaya karar verdim. Arkasında bir fikir vardı. Sonuç iyi değildi, bu da benim sorumluluğum. Rafa Silva'yı da dinlendirmek için çıkardım çünkü bir sonraki maçı düşünmeliyiz."

 

KAYNAK : AA
Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR