Kayseri'de öyle bir pozisyon yaşandı ki! Beşiktaş penaltı bekledi hakem devam ettirdi

Beşiktaş'ın Kayserispor'a konuk olduğu maçın 73. dakikasında tatışılan bir pozisyon yaşandı. Beşiktaşlı oyuncular penaltı beklerken hakem oyunu devam ettirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2024 00:43 GÜNCELLEME 01.10.2024 00:43 Beşiktaş
Kayseri'de öyle bir pozisyon yaşandı ki! Beşiktaş penaltı bekledi hakem devam ettirdi

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Bellona Kayserispor'u 3-0 yendi.

Karşılaşmanın 71. dakikasında Beşiktaş 1-0 öndeyken tartışmalı bir pozisyon yaşandı. 

Kayserispor kale vuruşu kullırken kaleci Bilal, topu ayağıyla Kartal Kayra'ya gönderdi. Kartal bu poziyonda topu eliyle düzelttikten sonra vuruşu kullandı. 



Siyah-beyazlı oyuncular kalecinin oyunu başlattığı ve Kartal'ın topa elle müdahalettiği yönünde itirazda bulunarak penaltı bekledi. 

Karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan, yapılan itirazlara aldırış etmeyerek oyunu devam ettirdi. Beşiktaş yedek kulübesinde bulunan kaleci Ersin Destanoğlu itirazları sonucu sarı kart gördü.
 


Beşiktaş da maçın ardından söz konusu paylaşıma tepki göstererek bir paylaşımda bulundu. Siyah-beyazlıların sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bugün Kayseri'de kaleci olmayan bir futbolcu topu ceza sahasında elle stop ettirdi ve buna penaltı verilmedi. Türk futbolu, size rağmen." ifadeleri yer aldı.

Kayseri'de yaşanan bu ilginç pozisyonu eski hakem ve yayıncır kuruluş yorumcuları Bahattin Duran, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım değerlendirdi. 

Bahattin Duran: 8 numaralı oyuncu oyunu başlattı

Bahattin Duran, "Kaleci topu oyuna soktuysa Kayserili futbolcu topu eline almış oluyor ve penaltı olur. Kayserisporlu 8 numaralı futbolcu topu eliyle istiyor. Oyunun tek odak noktası sağ eliyle topu istemesi ve ben başlayacağım diyor. Burada bana göre 8 numaralı oyuncu oyunu başlattı. Ben hakem olsaydım maçın hakemi gibi düşünürdüm. Antep-Rize maçıyla buradaki pozisyon farklı. " dedi.

Deniz Çoban: Bu pozisyon penaltı

Deniz Çoban, "Futbol oyun kurallarında yoruma açık konular var, olmayanlar var. Bu tarz pozisyonlar bizim yorumumuza bırakılacak kadar basit konular mı? Atilla Karaoğlan topu istediğini görmeseydi ve penaltı verseydi? Verebilirdi de... Bazı kaleciler de bu riske girmemek için topu eliyle atıyor. Galatasaray'da Muslera mesela topu eliyle veriyor. Neden eliyle veriyor? MHK bunun önlemini almadığı için hata yaptı. Ben Atilla Karaoğlan olsam 'Aut atışlarında bir sıkıntı yaşamak istemiyorum' derim. 4. hakeme 'git takım kaptanı ve kaleciyle konuş aut atışlarında kaleciler topu eliyle versin' derim. Burada top yerde, ayağıyla atıyor ve oyuncu da eliyle durduruyor. Bu pozisyon penaltı." yorumunda bulundu.

Bülent Yıldırım: Gerçekten ilginç bir pozisyon

Bülent Yıldırım ise "Burada VAR'ın yetkisi yok. Bu konuya hakemlerin bir çözüm bulması lazım. Kritik bir pozisyon daha farklı sonuçlar da olabilir. Hakem defans oyuncularının niyetine bakamaz. Mantık basit. Gerçekten ilginç bir pozisyon." ifadelerini kullandı.

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR