Quaresma, Porto ve Beşiktaş'tan jübile istiyor

Beşiktaş'ın eski yıldızı Ricardo Quaresma, futbolu bırakma kararı aldığında Porto ya da Beşiktaş'ta jübile yapmak istediğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 17:50 GÜNCELLEME 18.10.2024 17:50 Beşiktaş
Quaresma, Porto ve Beşiktaş'tan jübile istiyor

Ricardo Quaresma, Portekiz'de katıldığı bir etkinlikte kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Quaresma emekliliğiyle bir karar vermediğini ve futbol hangi takımda bırakacağını bilmediğini söyledi.

Portekizli futbolcu, "Kariyerimde bende etkisi olan 3 takım oldu. Futbola başladığım Sporting. Sonrasında kariyerim boyunca iki aşkım oldu, Porto ve Beşiktaş. Bir daha oynamayacaksam en azından Porto ya da Beşiktaş'ta bir veda maçı olsun isterim." ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ VE PORTO'DA İKİ FARKLI DÖNEM

Ricardo Quaresma, Sporting'de başladığı futbol kariyerini Barcelona'da sürdürdü.

Quaresma, 2004'te Porto'ya transfer olurken ardından sırasıyla Inter ve Chelsea formalarını giydi.

2010'de Beşiktaş'a imza atan ve 3 sezon siyah-beyazlı takımda oynayan deneyimli futbolcu, Al-Ahli döneminin ardından 2014'te Porto'ya döndü. Portekiz ekibinde yarım sezon forma giydikten sonra yeniden Beşiktaş'la anlaşan Quaresma 4 yıllık ikinci döneminin ardından takımdan ayrıldı.

Türkiye'de Kasımpaşa formasını da giyen Ricardo Quaresma son olarak Vitoria'da oynadı. 41 yaşındaki futbolcu kariyeri boyunca çıktığı 681 maçta 112 gol ve 166 asist kaydetti.

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR