Beşiktaş'tan Bankalar Birliği için kritik hamle! KAP'a bildirildi

Beşiktaş, sermaye artırımı kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.03.2025 19:31 GÜNCELLEME 08.03.2025 21:09 Beşiktaş
Beşiktaş'tan Bankalar Birliği için kritik hamle! KAP'a bildirildi

Beşiktaş, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bedelli sermaye artırımı kararı ve SPK başvurusu yaptığını bildirdi.

Açıklamada siyah-beyazlı kulübün sermayesini yüzde 400 oranda artırma kararı aldığı aktarıldı.

BEŞİKTAŞ'IN KAP AÇIKLAMASI!

Beşiktaş'ın açıklamasında, "Şirketimizin 6.000.000.000.-TL olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 1.200.000.000.-TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden (bedelli) karşılanmak suretiyle 4.800.000.000 .-TL (% 400 ) artırılarak 6.000.000.000 .-TL'ye çıkartılmasına ilişkin hazırlanan izahnamenin onaylanması amacı ile Sermaye Piyasası Kurulu'na bugün (07.03.2025) başvuruda bulunulmuştur." denildi.

HT Spor'da yer alan haberde, Beşiktaş'ın bu sermaye artırımıyla birlikte Bankalar Birliği anlaşmasından çıkabilmek için önemli bir adım atacağı belirtildi.

Haberde elde edilecek gelirin büyük bir kısmının Bankalar Birliği borçları için kullanılacağı ifade edildi.

SERDAL ADALI, MAYIS AYINI İŞARET ETMİŞTİ!

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, siyah-beyazlı kulübün divan kurulu toplantısında konuyla ilgili şunları söylemişti, "Hedefimiz mayıs ayı itibariyle kulübümüzün üzerindeki faiz yükünü önemli ölçüde ortadan kaldırmak olacak. Mayısa kadar bu Bankalar Konsorsiyumundan çıkacağız. Bunu herkes bilsin."

Ahmet Polat Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

22 Ağustos 1996’da Yalova’da doğdu. Lisans eğitimini 2023 yılında Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2023 yılında İstanbul’da başladı. Şu an Haber7.com’da mesleki hayatını sürdürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR