Bilecik'te "Türkiye'de Ekonomi Güvenliği" konferansı

Bilecik'te "Türkiye'de Ekonomi Güvenliği" konulu konferans düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2016 11:31 GÜNCELLEME 19.05.2016 12:16 GÜNCEL
Bilecik'te "Türkiye'de Ekonomi Güvenliği" konferansı

Polis Akademisi Başkanlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde "Tarih ve Kültür" sohbetleri kapsamında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Çomaklı, ekonomi güvenliğinin çok yönlü kavramsal bir tanımlamaya sahip olduğunu belirterek, ekonominin sadece alışverişten ibaret olmadığını bildirdi.

Ekonomik sistemde bir bütün olarak hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Çomaklı, şunları kaydetti:

"Ekonomi güvenliği arabanın kaçak olup olmamasıyla değil, temelde sizin o arabayı rahatlıkla alıp alamayacağınız ile ilgileniyor. Milletin dahil olmasının ardından sorgulamaların yapılması ekonomi güvenliğinin ortaya çıkmasına neden oldu. Sorgulamaların peşinden denetim mekanizmaları ortaya çıktı. Devlet var olanları harekete geçirdi veya olmayan denetim mekanizmaları ihdas etmeye başladı. Ekonomi güvenliği içinde halkında olduğu, halkın devleti tetiklediği ve devletin tetiklenmesi ile harekete geçen ve yine halka dönüş yapan bir zincirden oluşur.''

Stratejik Düşünce Enstitüsü Uzmanı Dr. M. Levent Yılmaz ise, Türkiye'nin çok hassas, çok fazla dengenin eş zamanlı olarak sağlanması gerektiği bir dönemden geçtiğini belirterek, bütün kurumlarıyla beraber Türkiye'nin bu dönemi yara almadan atlatması gerektiğini dile getirdi.

Programa, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Saadettin Aksoy, daire müdürleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

KAYNAK : AA