Yaşı ufak ama yaptığıyla göğüsleri kabarttı!

Bingöl’de yolda yürüyen 9 yaşındaki Yiğit Eymen Kera, İstiklal Marşı'nın okunduğunu duyunca hazır ola geçti. Duygulandıran o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2024 16:04 GÜNCELLEME 28.10.2024 16:10 ÜLKE'DE BUGÜN
Yaşı ufak ama yaptığıyla göğüsleri kabarttı!

Bingöl'de okul yoluna düşen 9 yaşındaki Yiğit Eymen Kera, bir okuldan gelen İstiklal Marşı sesiyle hazır ola geçti. 

Yiğit Eymen’in durarak İstiklal Marşını okuduğunu gören polis ekipleri, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Görüntüleri izleyen İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, görüntülere duyarsız kalmayarak, minik Yiğit Eymen'i ziyaret etti.

Ailesini ve ve minik Yiğit'i tebrik eden Orhan, çocuğa hediyeler vererek uzun süre sohbet etti. 

Aynı zamanda şehit torunu olan Yiğit Eymen, o anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. 

Evdeki ziyaretin ardından Şehit Er Özkan Dumlu İlkokuluna giden İl Emniyet Müdürü Orhan, sınıfında Yiğit Eymen'e Türk bayrağı hediye etti.

"İÇİMDEN İSTİKLAL MARŞINI OKUYARAK BEKLEDİM"

İstiklal Marşı'nı duyarak hazır ola geçtiği günü anlatan minik Yiğit, "O gün yemeğimi almıştım, okula gidiyordum. İstiklal Marşı okunduğunda ben de hazır halde bekledim. İçimden İstiklal Marşı'nı okuyarak bekledim." dedi.

"GÖĞSÜMÜZ KABARDI"

Yiğit'i gördüklerinde gözlerinin dolu dolu olduğunu aktaran İl Emniyet Müdürü Orhan, ''Onu görünce duygulanmamak elde değil. Yanından yöresinden geçen insanlar da vardı. Milli ve manevi değerlerinin bu kadar farkında, özümsemiş ve hemen buna karşı bir davranış geliştirmiş, kardeşimizi görünce göğsümüz kabardı. Hemen gelip ona sarılmak ve ailesini tebrik etmek istedik. Böyle bir bilinç ve terbiye ile yetiştirilen evladımız bizim geleceğimizi emanet edeceğimiz güzel gençlerdendir. Maşallah Allah nazarlardan saklasın. İnşallah karakteri bu şekilde devam etsin." ifadelerini kullandı. 

"KENDİSİ ŞEHİT TORUNU"

İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan’a teşekkür eden anne Hasret Kera ise, ''Çocuğumuzla gurur duyuyoruz. Bizim için bu tür şeyler önemlidir. Kendisi şehit torunu. Benim babam sivil şehit. Öğretmen zannederek yolda şehit düşmüş." dedi.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR