1. Lig ekibini sarsan ölüm! 25 yaşındaki futbolcu Tolga Kalender, hayatını kaybetti

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor'da forma giyen 25 yaşındaki stoper Tolga Kalender, hayatını kaybetti. Genç futbolcunun vefatı sebebiyle taziye mesajları da paylaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2026 10:12 GÜNCELLEME 23.09.2026 15:31 BİRİNCİ LİG
1. Lig ekibini sarsan ölüm! 25 yaşındaki futbolcu Tolga Kalender, hayatını kaybetti

Bandırmaspor’da forma giyen ve bir dönem Adana Demirspor’da da oynayan 25 yaşındaki futbolcu Tolga Kalender hayatını kaybetti.

Kalender’in cenazesinin bugün ikindi namazına müteakip Adana’daki Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Bandırmaspor'dan yapılan açıklamada "Kulübümüzün değerli futbolcusu Tolga Kalender’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Genç yaşta aramızdan ayrılan kıymetli futbolcumuza Allah’tan rahmet; başta ailesi olmak üzere yakınlarına, takım arkadaşlarına, sevenlerine ve tüm Bandırmaspor camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Acımız büyük, kaybımız tarifsizdir. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun." ifadeleri kullanıldı.

Tolga Kalender’in vefatı başta ailesi ve yakınları olmak üzere futbol camiasında üzüntüye neden olurken ölüm sebebi ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

ADANA DEMİRSPOR'DAN TAZİYE MESAJI

Öte yandan Tolga Kalender'in eski kulübü Adana Demirspor da sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Kulübün paylaşımında, "Adana Demirspor’umuza uzun yıllar emek veren, formasını büyük bir özveriyle taşıyan eski futbolcumuz Tolga Kalender’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Mavi-lacivertli formamız altında verdiği emekler, mücadeleleri ve güzel hatıralarıyla camiamızın hafızasında daima yaşayacaktır. Merhum Tolga Kalender’e Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

SADECE 2 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Tolga Kalender'in vefatının ardından genç futbolcunun özel hayatına ilişkin de dikkat çeken bir bilgi ortaya çıktı. Kalender'in Çiğdem Kalender ile 31 Temmuz 2026'da evlendiği öğrenildi. Genç futbolcunun hayatını kaybetmesinden yalnızca iki ay önce dünyaevine girdiği ortaya çıktı.

BAKAN BAK: VEFATI DERİN BİR ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, hayatını kaybeden Bandırmaspor futbolcusu Tolga Kalender için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Bak, NSosyal hesabından paylaştığı mesajında, "Bandırmaspor futbolcusu Tolga Kalender'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Genç yaşta hayatını kaybeden sporcumuza Allah'tan rahmet; kıymetli ailesine, sevenlerine ve Bandırmaspor camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

TFF: TÜM FUTBOL CAMİASINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), da hayatını kaybeden Bandırmasporlu futbolcu Tolga Kalender için taziye mesajı paylaştı.

Federasyonun internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Trendyol 1. Lig kulüplerinden Bandırmaspor'da forma giyen Tolga Kalender'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kuvayi Milliyespor'da futbola başlayan Tolga Kalender; Beykoz Anadoluspor, İstanbul Başakşehir, Adana Demirspor, Bayrampaşaspor ve Diyarbekirspor kulüplerinde de görev yaptı. Tolga Kalender'in naaşı bugün ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Adana'nın Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığı'nda defnedilecektir. Merhum Tolga Kalender'e Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve başta Bandırmaspor olmak üzere tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kulüp de sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı paylaştı.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR