Zeynep Gül Yılmaz kimdir? AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz hayatı ve biyografisi

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz kimdir? Hayatı ve kariyeri sıkça araştırılan Zeynep Gül Yılmaz nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte Zeynep Gül Yılmaz'ın biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 24.08.2021 11:30 GÜNCELLEME 24.08.2021 11:30 BİYOGRAFİ
Zeynep Gül Yılmaz kimdir? AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz hayatı ve biyografisi

Zeynep Gül Yılmaz, 1976'da Mersin, Mut'ta dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Lise mezuniyetinin ardından Ankara'ya taşındı.

Burada, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Lisans eğitiminin ardından Çankaya Üniversitesi'nde Özel Hukuk alanında yüksek lisans yapmaya başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamlayan Gül Yılmaz, 'Türk Borçlar Kanunu Çerçevesinde, Önemli Ölçüde Tehlike Arz Eden İşletme İşletenin Sorumluluğu' isimli yüksek lisans tezini kitap olarak basıp yayınladı. 

Daha sonra, Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktoraya başladı. Gül Yılmaz, hala doktora eğitimine devam etmektedir. 

Öte yandan, hukuk alanında çok sayıda eğitim programına katıldı. Gül Yılmaz, iyi derecede İngilizce konuşabilmektedir. 

SİYASİ HAYATI

Bir dönem AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca, 2012'de AK Parti Mersin 4.sıra milletvekili olarak aday gösterildi. 

Şimdi ise, 27. dönem 4. sıra milletvekili olarak meclisteki koltuğunda oturmaktadır. Ayrıca partisinin Grup Disiplin Üyesi ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi olarak bulunmaktadır. 

ÖZEL HAYATI

Zeynep Gül Yılmaz evlidir. Bu evliliğinden 2 çocuk sahibidir.