Hüseyin Aydın kimdir ve aslen nerelidir? Hüseyin Aydın ne iş yapıyor?

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, görev getirilmesinin ardından merak edilen isim oldu. Peki Hüseyin Aydın kimdir ve nerelidir? Hüseyin Aydın daha önce hangi görevdeydi? İşte Hüseyin Aydın hayatı ve hakkında tüm merak edilenler...

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2022 09:44 GÜNCELLEME 02.02.2022 09:44 BİYOGRAFİ
Hüseyin Aydın kimdir ve aslen nerelidir? Hüseyin Aydın ne iş yapıyor?

Hüseyin Aydın, 1959'da Artvin'in Borçka ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Artvinli'dir. 

İlk ve orta öğreniminin ardından liseden mezun oldu. Daha sonra, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi’ni başarı ile tamamladı.

Eğitim hayatının ardından iş hayatına Ziraat Bankası'nda adım attı. Banka bünyesinde çeşitli görevler alan Hüseyin Aydın bir dönem Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı yaptı. 

Ahmet Bolat kimdir ve aslen nerelidir? Ahmet Bolat'ın asıl mesleği nedir? Kariyeri...

2003'te Halk Bankası'nda görev alan Hüseyin Aydın yaklaşık 2 sene boyunca burada çalıştı. Halk Bankası'ndaki görevine devam ederken diğer yandan da Mülga Pamukbank T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı.

Halk Bankası'ndan ayıldıktan sonra Ziraat Bankası'na geri döndü. Bu kez Bankanın Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yürüttü. Bu kısa görevin hemen ardından yeniden Halk Bankası'na geri dönerek Halk Bankası Genel Müdürü oldu. 31 Mayıs 2005'te başladığı bu makamda yaklaşık 6 sene aktif olarak çalıştı.

15 Temmuz 2011'de ise Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak atandı. Diğer yandan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı olarak görev aldı. Bu görevleri 2021'ye dek sürdü. 

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ BAŞKANI OLDU!

Hüseyin Aydın, Ocak 2002 itibariyle Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olarak göreve getirildi. 

HÜSEYİN AYDIN EVLİ Mİ?

Hüseyin Aydın evlidir. Bu evliliğinden 2 çocuk sahibidir.