Masterchef Metin kimdir ve nerelidir? Masterchef Metin neden elendi?

Yaptığı bir hatadan kendisini sorumlu tutarak Masterchef All Star'a veda eden MasterChef Metin ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Peki Masterchef Metin kimdir? İşte, Masterchef Metin'in bilinmeyen hayatı...

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2023 09:20 GÜNCELLEME 30.10.2023 09:20 BİYOGRAFİ
Masterchef Metin kimdir ve nerelidir? Masterchef Metin neden elendi?

Masterchef Metin 1998'de Bolu'da dünyaya geldi. Tam adı Metin Yavuz'dur. Aslen Bolu Mengen'in emirler Köyü'ndendir. Aşçı bir dedenin torunu ve yine aşçı bir babanın evladıdır. Şimdilerde 25 yaşındadır. 

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından aşçılık mesleğine yöneldi. 2014'te mesleğe atıldı ve alanında başarı kaydetti. 2019'da Ulusal Genç Şefler Yarışması'na katıldı. Bu yarışmada birincilik elde etti. Yine 2019'da bir yemek yarışması kapsamında Türkiye'yi Kanada'da temsil etti. 

2015'ten beri bir otelin restoranında aşçılık yapmaktadır.

 MASTERCHEF'E KATILDI

Mutfak alanında kendisini geliştirmek isteyen Metin Yavuz, hedefleri doğrultusunda MasterChef 2022'ye katıldı. Jüri karşısında hünerlerini sergiledi ve takdir topladı. Somer Şef'ten evet, Danilo Şef'ten hayır ve Mehmet Şef'ten evet aldı. 2 evetle MasterChef yolculuğuna adım attı. 

ANA KADROYA DAHİL OLDU

MasterChef Metin, yarışmada 3'lü düellolarda mücadele etti ve bir üst tura çıkmayı başardı. Ardından ana kadronun belli olacağı turda başarı sağladı. Yarışmanın, 1 Haziran 2022'de TV8 ekranında yayınlanan bölümünde ana kadroya dahil oldu. Ana kadroya dahil olan ilk isim oldu. 

ŞAMPİYON OLDU

Metin Yavuz başarılı bir sezonun ardından Masterchef 2022 şampiyonu oldu. 

ALL STAR YOLCULUĞU

Metin Yavuz, Masterchef All Star'daki yolculuğuna başarılı bir şekilde devam ederken, bir oyunda yaptığı hatadan kendisini sorumlu tutarak, kendi Masterchef yolculuğuna son verdi. 

Masterchef'te görülmemiş eleme: "Kasti bir şey olduğunu düşünüyoruz"

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR