Filiz Saraç kimdir ve kaç yaşındadır? İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç hayatı hakkında bilinmeyenler

İstanbul Barosu'nun ilk kadın başkanı olan Filiz Saraç yeni görevinin ardından gündem oldu. Peki Filiz Saraç kimdir? Filiz Saraç'ın kariyeri de araştırma konusu oldu. İşte, merak edenler için Filiz Saraç biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2022 09:47 GÜNCELLEME 24.10.2022 09:47 BİYOGRAFİ
Filiz Saraç kimdir ve kaç yaşındadır? İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç hayatı hakkında bilinmeyenler

Filiz Saraç 1 Mayıs 1968'de dünyaya geldi. Şimdilerde 54 yaşındadır. 

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden başarı ile mezun oldu. Daha sonra Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yaptı.

Eğitim hayatının ardından serbest avukatlık yapmaya başladı. 32 yıldan beri serbest avukat olarak görev yapmaktadır. Görevine devam ederken diğer yandan da İngiltere'ye gitti ve orada MBA işletme hazırlık eğitimi aldı. 

Yeditepe Üniversitesi'nde de dersler verdi.

İSTANBUL BAROSU YÖNETİM KURULUNA SEÇİLDİ

Filiz Saraç, 1996'da İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi oldu. Daha sonra bu görevinden istifa etti ve İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nda görev yapmaya başladı. 2002'de İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yönetim Kurulu Genel sekreteri olarak çalışmalar yürüttü. Bu dönemde Sağlık Çalışma Grubu kurdu ve çalışmalarını koordine etti. 

Ayrıca İstanbul Barosu 125. yıl Belgeseli’nin hazırlanış aşamasında önemli rol üstlendi. 

İSTANBUL BAROSU BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

2004'te İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı oldu. Bu görevini 2006'ya kadar sürdürdü. 2006'dan sonra ise Türkiye Barolar Birliği delegesi ve TBB eğitim danışma kurulu üyesi olarak görev yaptı. 

2010'da ise staj eğitim merkezi yürütme kurulu üyesi olarak boy gösterdi. 2012'ye kadar bu görevine devam etti.  2017-2021 arasında ise Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalar yürüttü. 

Ayrıca, Türkiye Kadın Hukuk Komisyonu Koordinatörü ve Türkiye Barolar Birliği CMK Komisyon Başkanı oldu.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANI OLDU

Filiz Saraç 23 Ekim 2022 itibariyle İstanbul Barosu Başkanı oldu. Saraç, İstanbul Barosu'na seçilen ilk kadın başkan olarak tarihe adını yazdırdı. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR