Burhan Çaçan kimdir ve aslen nerelidir? Türkiye'de ilk ezan okuyan Burhan Çaçan'ın bilinmeyen hayatı

Burhan Çaçan vefatının ardından gündem oldu. Peki Burhan Çaçan aslında kimdir? Türkiye'de ilk ezan okuyan sanatçı olarak bilinen Burhan Çaçan'ın hayatı oldukça dikkat çekici...

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2023 09:13 GÜNCELLEME 16.01.2023 09:13 BİYOGRAFİ
Burhan Çaçan kimdir ve aslen nerelidir? Türkiye'de ilk ezan okuyan Burhan Çaçan'ın bilinmeyen hayatı

Burhan Çaçan 17 Ekim 1960'ta Ağrı'ya bağlı Eleşkirt'te dünyaya geldi. Aslen Ağrılıdır. 12 çocuklu bir ailenin ferdidir. 

Babası Ağrı'da büyük bir aşiret ağalarından (55'ler olarak bilinen aşiret ağalarından ve Demokrat Partisi'nin aktif üyelerinden) biridir. Babası 27 Mayıs Darbesinde Adnan Menderes'le ile birlikte Yassıada'ya sürüldü. Bundan ötürü oğlunu 6 yıl sonra görebildi.  

Burhan Çaçan, 1978'de katıldığı TRT Erzurum Radyosu tarafından açılan amatör sesler yarışması hayatının dönüm noktası oldu. Yarışmayı kazanmasının ardından önce Ankara'ya sonra da İstanbul'a yerleşti. 

1981'de ilk albümünü piyasaya süren Burhan Çaçan kısas üre içinde müzik kariyerinin basamaklarını tırmandı. Aynı yıl içinde sinema filmlerinde de rol almaya başladı. 10'a yakın sinema filminde oyunculuk performansı sergiledi. 

Ayrıca, İlahiler 99 ve Mevlüt Ve İlahiler isminde ilahi albümleri büyük ses getirdi. 

TÜRKİYE'DE İLK EZAN OKUYAN SANATÇI

Burhan Çaçan, bir röportajında verdiği bilgide, Türkiye’de ezan okuyan ilk sanatçı olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili, "Bu büyük bir cesaretti. Sonra tüm sanatçılar okumaya başladı" ifadelerini kullandı. 

"CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜM DUYMADIĞIM KÜFÜR KALMADI"

2021'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan iletişimi ile gündem olan Burhan Çaçan, bu durumdan dolayı tepki çekti. Konuyla ilgili "Cumhurbaşkanı ile görüşüyoruz diye sosyal medyadan duymadığım küfür kalmadı." dedi. 

BURHAN ÇAÇAN OYNADIĞI FİLMLER

  • 1981 - Makber 

  • 1986 - Ağlama Yavrum 

  • 1987 - Yetim Cemo 

  • 1987 - Her Yer Karanlık 

  • 1989 - Ayaz Geceler 

  • 1990 - Yağ Yağmur

BURHAN ÇAÇAN VEFAT ETTİ

Burhan Çaçan 12 Ocak 2023'te, 62 yaşında hayatını kaybetti.  

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR