Nureddin Coşan kimdir ve nerelidir? Babası ve dedesi kim? Muharrem Nureddin Coşan'ın biyografisi

Nureddin Coşan son günlerde gündeme gelen isimler arasında. Nureddin Coşan kimdir? İşte Sağduyu Partisi kurucusu Nureddin Coşan'ın bilinmeyen hayatı...

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2023 00:43 GÜNCELLEME 28.05.2023 00:43 BİYOGRAFİ
Nureddin Coşan kimdir ve nerelidir? Babası ve dedesi kim? Muharrem Nureddin Coşan'ın biyografisi

Nureddin Coşan 2 Haziran 1963'te dünyaya geldi. Tam adı Muharrem Nureddin'dir. Aslen Buharalı olup anne tarafının kökleri Kafkaslar'a dayanmaktadır. Babası Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi, dedesi ise Mehmed Zahid Kotku ve Halil Necati Coşan'dır. 

Çocukluk dönemini Ankara'da geçiren Nureddin Coşan, ilk ve orta öğreniminin ardından Ankara İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Daha sonra  Suudi Arabistan Kral Fahd Üniversitesi Arap Dili Enstitüsü’nde Arapça Bölümünde eğitim aldı.

Daha sonrasında Amerika'ya giden Coşan, New York’taki The College of Saint Rose'de önce İşletme üzerine lisans diploması aldı ve sonrasında ise yüksek lisans yaptı. Akabinde Türkiye'ye dönüş yaparak ticari girişimlerde bulundu. 

Küçük yaşlardan itibaren babası ve dedesi dolayısıyla İslami eğitim alan Nureddin Coşan, eğitim hayatının ardından İskenderpaşa Cemaati'nin sosyal ve iktisadî kuruluşlarının yönetimini üstlendi. 

2001’de, bir trafik kazası sonucunda vefat eden babası İskenderpaşa Cemaati'nin liderliğini yapan Mahmud Es’ad Coşan'ın yerine geçti. 2002'de ise Sağduyu Partisi'nin kurulmasına öncülük etti. 

Nureddin Coşan şimdilerde, Server Grubu Vakfı’nın Onursal Başkanlığını, Sağduyu Partisi Onursal Başkanlığını ve İskenderpaşa Cemaati'nin liderliğini yapmaktadır. 

NUREDDİN COŞAN EVLİ Mİ?

Nureddin Coşan 1988'de dünya evine girdi. Hala devam eden bu evliliğinden 2 çocuğu 1 de torunu bulunmaktadır. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR