Cevdet Akçay kimdir ve aslen nerelidir? Eski basketbolcu Osman Cevdet Akçay'ın biyografisi...

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay kurumundaki görev değişikliğinin ardından gündem oldu. Bunun üzerine Osman Cevdet Akçay'ın hayatı ve özgeçmişi araştırma konusu oldu. İşte merak edenler için tüm detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2024 09:58 GÜNCELLEME 05.02.2024 09:58 BİYOGRAFİ
Cevdet Akçay kimdir ve aslen nerelidir? Eski basketbolcu Osman Cevdet Akçay'ın biyografisi...

Osman Cevdet Akçay, 1961'de Trabzon'da dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu'dur. Şimdilerde 64 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Trabzon'da geçiren Osman Cevdet Akçay ilk ve orta öğreniminin ardından  Robert Koleji'nden mezun oldu. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünü başarı ile tamamladı. 

Fatih Karahan kimdir? Daha önce nerede çalıştı? Bilinmeyen hayatı

Daha sonra New York City University Graduate School and University Center'dan M.Phil ve Ph.D derecelerini almaya hak kazandı. 2001'de Koç Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Buradaki görevi 2009'a dek sürdü. 

Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi Bankası'nda baş ekonomist olarak görev yaptı. Diğer yandan yurt içi ve yurt dışı yatırımcılara danışmanlık hizmeti verdi. Uzman olduğu konulara arasında, döviz kuru belirlenme ve borç dinamikleri bulunmaktadır. 

Hatice Karahan kimdir ve kaç yaşındadır? Hatice Karahan'ın hayatı hakkında tüm bilinmeyenler

SPOR HAYATI

Ayrıca, Osman Cevdet Akçay öğrencilik yıllarında profesyonel olarak basketbol oynadı. Beşiktaş'ta 3 yıl boyunca forma giydi. 

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Osman Cevdet Akçay Temmuz 2023'te Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atandı. Bundan sonraki dönemde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile birlikte çalışmalar yürütecek. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR