Merve Kayaalp kimdir? Kaç yaşında öldü? Merve Kayaalp'in oynadığı diziler...

Merve Kayaalp ölümünün ardından gündeme geldi. Bunun üzerine Merve Kayaalp hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. İşte, merak edenler için Merve Kayaalp'in bilinmeyen hayatı...

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2023 17:37 GÜNCELLEME 29.09.2023 17:37 BİYOGRAFİ
Merve Kayaalp kimdir? Kaç yaşında öldü? Merve Kayaalp'in oynadığı diziler...

Merve Kayaalp 1986'da hayata gözlerini açtı. Babasının adı Ali Rıza Kayaalp, annesinin adı Esin Tüzün'dür. 

Küçük yaşlardan beri oyunculuk alanında kendisini geliştirmek isteyen Merve Kayaalp, ilk, orta ve lise öğreniminden sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünden mezun oldu. 

Lisans eğitiminin ardından İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda oyunculuk yapmaya başladı. Özel tiyatrolarda da rol alan oyuncu, kamera karşısındaki ilk oyunculuk deneyimini reklam filmleri ile kazandı.

Daha sonra dizilerde oyunculuk performansı sergilemeye başlayan Kayaalp ilk kez 2012'de dönemin popüler TRT dizisi Sakarya Fırat'ta yer aldı. Ardından Elif ve Düşler ve Umutlar'da oynadı.

Ayrıca seslendirme çalışmaları da yaptı. Merve Kayaalp en son 2017'de Fox TV'nin ses getiren dizileri arasında yer alan Savaşçı dizisinin oyuncu kadrosunda, kendisine yer edindi. Dizide Gökçen karakterine hayat verdi. 

MERVE KAYAALP DİZİLERİ

  • 2012 - Sakarya Fırat

  • 2014 - Elif

  • 2014 - Düşler ve Umutlar

  • 2014 - Şeref Meselesi

  • 2014 - Küçük Kıyamet

  • 2017 - Savaşçı

 MERVE KAYAALP'İN VEFATI

Merve Kayaalp, 18 Eylül 2023'te intihar ederek hayatını kaybetti. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR