Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi oyuncuları kimdir? Ne zaman başlıyor? Oyuncu kadrosu

TRT1 bu kez de Kudüs'ü fetheden komutan Selahattin Eyyubi'nin hayatını anlatan Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi dizisini ekrana taşıyor. Cennetin Krallığı filminin ardından bu dizi Müslüman alemi için önemli dönüm noktalarından biri olan Kudüs'ün önemini ve fethini konu ediniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2023 15:15 GÜNCELLEME 13.11.2023 19:19 BİYOGRAFİ
Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi oyuncuları kimdir? Ne zaman başlıyor? Oyuncu kadrosu

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi TRT1'in yeni tarihi dizilerinden biri. 2005 yapımlı Kudüs'ün fethini konu alan Cennetin Krallığı filminin tüm dünyada büyük bir ses getirmesinin üstünden yıllar geçtikten sonra bu kez de ülkemizde Kudüs Fatihi'nin hayatını anlatan bir dizi TRT1 ekranında izleyici ile buluşuyor. 

Yapımcılığını Akli Film'in üstlendiği Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi'nin senaristliğini Diriliş Ertuğrul ve Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizilerinin de senaryosunu yazan Serdar Özönalan yapıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Alparslan Büyük Selçuklu'nun direktörlüğünü yapan Sedat İnci oturuyor. 

KUDÜS FATİHİ SELAHATTİN EYYUBİ KONUSU

Bu dizi, 1169 ile 1193 arasında Suriye ve Mısır Sultanlığı yapan ve Eyyubiler Devleti'ni kuran Selahhattin Eyyubi'nin hayatını konu edinmektedir. Selahhattin Eyyubi'nin Müslümanlar için kutsal kabul edilen Kudüs topraklarını fethederek İslam alemine büyük bir zafer hediye etti. 

Selahaddin Eyyubi kimdir ve aslen nerelidir? Babası kimdir? Selahaddin Eyyubi'nin hayatı kısaca

KUDÜS FATİHİ SELAHATTİN EYYUBİ NE ZAMAN?

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi 13 Kasım'dan itibaren her Pazartesi saat 20.00'da yayınlanacak. 

KUDÜS FATİHİ SELAHATTİN EYYUBİ OYUNCULARI

İşte, Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi'nin oyuncu kadrosu...

UĞUR GÜNEŞ

DİLİN DÖĞER

Dilin Döğer kimdir ve kaç yaşındadır? Dilin Döğer oynadığı diziler...

MEHMET ALİ NUROĞLU

DOĞAN BAYRAKTAR

KAAN ÇAKIR

ERDİNÇ GÜLENER

Erdinç Gülener kimdir? Kırmızı Oda oyuncusuyla evlenen Erdinç Gülener...

TUVANA TÜRKAY

EKİN TÜRKMEN

GÖKÇE AKYILDIZ

SEZGİN ERDEMİR

ECE ÖZDİKİCİ

SEDA YILDIZ 

BUSE VAROL

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR