Kalben Sağdıç gerçekte kimdir: Nasıl ünlü oldu? İşte, bilinmeyen hayat hikayesi!

Kalben Sağdıç, hakkında gözaltı kararı çıkarılmasının ardından kamuoyu tarafından yakın mercek altına alındı. Yaşanan gelişmeler sonrası eğitimi ve kariyeri sorgulama konusu haline getirildi. Peki, müzik dünyasının tanınmış isimlerinden Kalben Sağdıç kimdir?

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2024 14:24 GÜNCELLEME 09.05.2024 14:24 BİYOGRAFİ
Kalben Sağdıç gerçekte kimdir: Nasıl ünlü oldu? İşte, bilinmeyen hayat hikayesi!

İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu kapsamında emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınan Kalben Sağdıç, 17 Ocak 1986'da hayata gözlerini açtı.

Üniversite eğitimini 2007'de Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı. Yüksek lisans eğitimini ise 2011'de aynı üniversitede Grafik Tasarım bölümünde Medya ve Kültürel Çalışmalar üzerine yaptı.

Yüksek lisansın ardından iş dünyasına giriş yapan Kalben, Universal Pictures'ta 'Marka Müdürü' unvanıyla görevini icra etti ve çeşitli sektörlerde tecrübeler kazandı. Ankara ile İstanbul'da nadiren de olsa müzik yapmaya ve konserler vermeye devam etti. 18 Ekim 2014'te Sofar Sounds kapsamında Galata'da verdiği ev konseriyle dikkatleri üzerine çekti ve bu konserin videosuyla kısa zaman içerisinde popülaritesini artırdı.

Kalben, müzik kariyerinin haricinde "Lulu" adlı çocuk romanı serisiyle de isminden bahsettirdi. Şubat 2016'ya gelindiğinde ise sahne adını taşıyan ilk albümü "Kalben", piyasaya sürüldü. Birçok ödül ve adaylık elde eden Kalben Sağdıç, 2016'da Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde 'En İyi Çıkış Yapan Solist' kategorisinde aday gösterildi ve aynı yıl Radyo Aydın Müzik Ödülleri'nde 'Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçısı' ödülünü aldı.