Kuruluş Osman 'Ülgen Hatun' Begüm Çağla Taşkın kimdir? Begüm Çağla Taşkın'ın oynadığı diziler

Begüm Çağla Taşkın, ATV ekranında yayınlanan Kuruluş Osman dizisindeki 'Ülgen Hatun' rolüyle dikkat çekiyor. Peki Begüm Çağla Taşkın gerçekte kimdir? İşte, merak edenler için Begüm Çağla Taşkın'ın biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2024 18:59 GÜNCELLEME 08.05.2024 18:59 BİYOGRAFİ
Kuruluş Osman 'Ülgen Hatun' Begüm Çağla Taşkın kimdir? Begüm Çağla Taşkın'ın oynadığı diziler

Begüm Çağla Taşkın 15 Ağustos 1987'de Bursa'da dünyaya geldi. Aslen Bursalıdır. Şimdilerde 36 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Bursa'da geçiren Begüm Çağla Taşkın, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Daha sonra oyunculuk alanına yönelerek Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitim aldı.

Ziverbey Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünü tamamlayan Begüm Çağla Taşkın kamera önündeki ilk oyunculuk deneyimini 2011'de Çilek Zamanı isimli dizi ile yaşadı. 

Birçok dizide ve filmde oyunculuk performansı sergiledi. Sonraki dönemde BKM Mutfak ekibinin bir parçası olan oyuncu Taşkın Kanal D ekranında izleyici ile buluşa Çok Güzel Hareketler 2 programındaki oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çekti.

Günümüzde ise ATV ekranının en çok izlenen dizilerinden biri olan Kuruluş Osman dizisinde rol almaktadır. Dizide Ülgen Hatun karakterine hayat vermektedir.

BEGÜM ÇAĞLA TAŞKIN'IN OYNADIĞI DİZİLER

  • 2011 - Çilek Zamanı

  • 2011 - Evelina

  • 2011 - Eleni

  • 2017 - Oha Diyorum

  • 2018 - Jet Sosyete

  • 2019 - Organize İşler: Sazan Sarmalı

  • 2019-2021 - Çok Güzel Hareketler 2. Kuşak

  • 2022-2024 - Kuruluş Osman

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR