Ömer Bin Ladin kimdir? Nerede yaşıyor? Ömer Bin Ladin'in annesi

Ömer Bin Ladin babası Usama Bin Ladin'e karşı asi tavrı ile tanınıyor. Giyim tarzı ve sosyal yaşamı ile dikkatleri üzerine çeken Ömer Bin Ladin'in hayatıyla ilgili detaylar ise oldukça merak ediliyor. İşte, Ömer Bin Ladin'in biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2024 16:20 GÜNCELLEME 16.06.2024 16:20 BİYOGRAFİ
Ömer Bin Ladin kimdir? Nerede yaşıyor? Ömer Bin Ladin'in annesi

Ömer Bin Ladin 1981'de Suudi Arabistan'da dünyaya geldi. Aslen Suudi Arabistan'ın başkenti Riyadlıdır. Şimdilerde 43 yaşındadır.

Babası El-Kaide'nin kurucu lideri Usame Bin Ladin'dir. Usame Bin Ladin'in en büyük dördüncü oğludur. Annesi ise Suriye kökenli Necve (Najwa) Ganim'dir. Necve Ganim ise Usame Bin Ladin'in ilk eşidir. 

Çocukluk dönemini Suudi Arabistan'da geçiren Ömer Bin Ladin Sudan ve Afganistan'da da yaşadı. Ömer Bin Ladin'in babası Usame Bin Ladin 1988'de Afganistan'da Sovyetler Birliği'ne karşı savaşmak için El Kaide'yi kurmasının ardından Amerika karşıtı eleştirilerden dolayı Afganistan'dan sürüldü ve Sudan'a taşınmak zorunda kaldı. Bu dönem içinde Afganistan'da göç ederken Usame Bin Ladin oğulları arasından Ömer Bin Ladin'i de kendisine eşlik etmesi için seçti.

Yıllar boyunca babasıyla birlikte olan Ömer Bin Ladin, babasının görüşlerine ve hayat tarzına ayak uyduramadı. Sonrasında da babasının yanından ayrıldı. Babasını sık sık tenkit eden Ömer Bin Ladin, batı dünyası ile Müslüman dünyası arasında barış elçisi olmayı hedeflediğini açıkladı. 

Ömer Bin Ladin, 2008'de, Kuzey Afrika’da barışı teşvik etmek gayesi ile bir at yarışı düzenlemeyi hedefledi ancak başarılı olamadı. Diğer yandan annesi ile birlikte Growing Up bin Laden(Bin Laden Olarak Büyümek) isimli kitabı yazdı. 

ÖMER BİN LADİN'İN EŞİ

Ömer Bin Ladin'in eşi Britanyalı eşi Zaina el Sabah'tır. 

NEREDE YAŞIYOR?

Ömer Bin Ladin, günümüzde, Fransa'nın Normandiya bölgesinde yaşamaktadır. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR