Sezgin Baran Korkmaz kimdir, aslen nerelidir? Eşi kim? Sezgin Baran Korkmaz'ın serveti

ABD tarafından 225 yıl hapis cezası istenen Sezgin Baran Korkmaz'ın hayatı ve kariyeri ile ilgili bilgiler araştırma konusu oldu. İşte merak edenler için Sezgin Baran Korkmaz'ın biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2024 09:44 GÜNCELLEME 19.06.2024 09:44 BİYOGRAFİ
Sezgin Baran Korkmaz kimdir, aslen nerelidir? Eşi kim? Sezgin Baran Korkmaz'ın serveti

Sezgin Baran Korkmaz 7 Kasım 1977'de Kars'ın Digor ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Karslıdır. Şimdilerde 46 yaşındadır. 

5 çocuklu bir ailenin evladı olan Sezgin Baran Korkmaz, çocukluk dönemini Kars'ın Digor ilçesinin Bacalı Köyünde geçirdi. Eğitim durumu ile ilgili bilgi edinilemeyen Korkmaz'ın ilk öğrenimini burada tamamladığı tahmin edilmektedir. 

12 yaşına kadar ailesi ile birlikte yaşayan Sezgin Baran Korkmaz, daha sonra İstanbul'a yerleşti. 13 kişinin yaşadığı bir bekar evini paylaşan Korkmaz ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı.

Sonraki dönemlerde bulaşıkçılık ve pazarlık yaptığını ifade eden Sezgin Baran Korkmaz, ilerleyen dönemlerde madeni yağ işini girdi. Madeni yağ fabrikası kurdu be SBK Holding'in başına geçti. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre, uzun vadede zor durumda olan şirketleri satın alıp, düzelme meydana geldikten sonra sattı. Bu uygulamayı şu şirketlerde gerçekleştirdi: Mega Varlık Yönetim A.Ş., Komak Isı Yalıtım sistemleri, SBK Holding Biofarma İlaç sanayi, Unico Sigorta, Münir Şahin İlaç Sanayi, Ecem İlaç Pazarlama, İstanbul Doğu Batı Derneği, Bugaraj Elektronik Ticaret, Hexagon Mühendislik, Auto Alsat Bilişim Otomotiv, Vaniköy Sigorta, Komak Madeni Yağ Akaryakıt, Boğaziçi Cam Sanayi, Bukombin Bilişim, Ürosan Kimya, Noil Yatırım, Blane Teknoloji, Umut İlaç, İsaanne Sarl şirketleri

SEZGİN BARAN KORKMAZ DAVASI

Sezgin Baran Korkmaz İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kara para aklama suçundan aranmaktadır. Türkiye'de bulunan tüm mal varlığına ve şirketlerine de el konuldu. 2020'de eşi ile birlikte İsviçre'ye gitti. Mayıs 2021'de hakkında açılan soruşturma tamamlandı ve mal varlığı değerini aklama" suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Haziran 2021'de ABD'nin Utah eyaletindeki vergide sahtecilik yapan bir şirketle olan bağlantısından dolayı ABD'nin isteği ile Avusturya'da tutuklandı. ABD'de , kara para aklama, dolandırıcılık ve devlet işlemlerine engel olma suçundan Sezgin Baran Korkmaz hakkında 225 yıl hapis cezası istendi. 

SEZGİN BARAN KORKMAZ'IN SERVETİ

ABD tarafından açıklanan, Sezgin Baran Korkmaz'ın mal varlığı listesi: 

  • Bodrum Torba’daki Kervansaray Oteli

  • SBK’ya ait Bombardier Global uçak

  • Mega Varlık Yönetimi AŞ

  • SBK’nın sahip olduğu Cook Adalarına kayıtlı ‘Queen Anne’ yatı

  • SBK’nın Lüksemburg’daki Isanne SARL şirketinin tüm mal varlığı

  • Setap Teknoloji ve Blane Teknoloji şirketine ait Türkiye’deki altı arsa:

  • İstanbul – Üsküdar- Beylerbeyi'nde 817 metrekarelik arsa

  • İstanbul – Beşiktaş- Ortaköy'de 287 metrekarelik arsa

  • İstanbul – Beşiktaş- Kuruçeşme'de 4 adet arsa

  • SBK Holding AŞ’deki mülkler, yatırımlar ve varlıklar 

  • Biofarma İlaç AŞ’ nin tüm mal ve varlıkları

  • Washakie tarafından transfer edilen 10 milyon dolar

  • Noil Energy Group tarafından transfer edilen 3miyon 885 bin 135 dolar

  • SBK Holdings, USA, Inc tarafından farklı tarihlerde transfer edilen 458 bin dolar+6 milyon dolar+15 milyon dolar+265 bin dolar

  • Belize Banque Serbest Bölgesi'nde 3628 Parsel 23 Ada olarak tanımlanan arsa

  • SBK Holdings USA, Inc.'e verilen 12 milyon dolarlık senet

  • SBK Holdings USA Inc’e ait ABD’deki tüm varlıklar ve yatırımlar

  • Stone Isı Yalıtım Sanayi ve Ticaret'in satın aldığı her türlü mal varlığı

 SEZGİN BARAN KORKMAZ'IN EŞİ

Sezgin Baran Korkmaz Gökçen Korkmaz ile evlidir. Çiftin bir oğlu vardır. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR