Ulvi Yönter kimdir ve nerelidir? Ulvi Yönter hangi partiden? Babası...

Ayşe Ateş'in açıklamalarının ardından Ulvi Yönter'in hayatı ve kariyeri ile ilgili detaylar oldukça merak edildi. Siyaset sahnesinde yer alan Ulvi Yönter aynı zamanda eski milletvekili... İşte araştıranlar için Ulvi Yönter'in biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2024 11:48 GÜNCELLEME 06.07.2024 11:48 BİYOGRAFİ
Ulvi Yönter kimdir ve nerelidir? Ulvi Yönter hangi partiden? Babası...

Ulvi Yönter 11 Mayıs 1976'da Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde dünyaya geldi. Tam adı İzzet Ulvi Yönter'dir. Aslen Afyonkarahisarlıdır. Şimdilerde 48 yaşındadır. Babası Emirdağ Çiftlik köyünden Cevdet Yönter, annesi ise Tez Köyü'nden Ayşe Dudu Yönter'dir. 

Çocukluk dönemini Emirdağ'da geçiren Ulvi Yönter, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni ve Tarih Bölümünden mezun oldu.

Lisans eğitiminin ardından akademik olarak devam etme kararı alan Ulvi Yönter, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Daha sonrasında ise  Gazi ve Anadolu Üniversitelerinde iktisat alanında doktora yaptı.

Akademik çalışmalarının yanı sıra Ulaştırma ve Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda müfettiş olarak görev yaptı.

SİYASİ KARİYERİ

Ulvi Yönter siyaset sahnesinde de aktif olarak yer alan isimler arasında. MHP'De aktif olarak çalışan Yönter, Haziran 2015 genel seçimlerinde MHP İstanbul milletvekili olarak seçildi. Ardından 2018'de ve 2015'te de İstanbul milletvekili olarak TBMM'de yer aldı. Aynı zamanda MHP Genel Başkan Yardımcılığı yapmaktadır. 

ULVİ YÖNTER'İN EŞİ

Ulvi Yönter, Meltem Yılmaz Yönter ile evlidir ve bir çocuk babasıdır. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR