Servet Yardımcı kimdir, aslen nereli, ne iş yapıyor?

TFF başkan adayı Servet Yardımcı kimdir sorusu son günlerde futbolseverler tarafından araştırılıyor. UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı'nın hayatı ve kariyeri gündemde. Peki, Servet Yardımcı kimdir, aslen nereli, ne iş yapıyor? İşte Servet Yardımcı hayatı ve biyografisi

ABONE OL
GİRİŞ 11.07.2024 12:05 GÜNCELLEME 11.07.2024 12:30 BİYOGRAFİ
Servet Yardımcı kimdir, aslen nereli, ne iş yapıyor?

Türkiye Futbol Federasyon başkanlığına aday olan Servet Yardımcı'nın aslen nereli, ne iş yaptığı, kaç yaşında olduğu arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, Servet Yardımcı kimdir, aslen nereli, ne iş yapıyor?

SERVET YARDIMCI KİMDİR?

Servet Yardımcı, 26 Aralık 1957'de hayata gözlerini açtı. Amatör futbol oynamışlığı vardır. Çaykur Rizespor'un yöneticiliğini yaptı. 2008 yılında ilk defa Hasan Doğan'ın listesinden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna girmişti. Mahmut Özgener dönemeinde ise Başkan Vekili oldu. Ardından Mehmet Ali Adınlar yönetiminde yönetim kurlu üyesi olarak görevini sürdürdü.

2012 yılında Yıldırım Demirören zamanında 1. Başkan Vekili oldu akabinde Nihat Özdemir yönetiminde de aynı görevi devam ettirdi. Servet Yardımcı, TFF'nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürütüyor.

5 Nisan 2017'de 41. UEFA Kongresinde yapılan seçimi kazanarak UEFA yönetim Kuruluna girdi.

2021'de tekrardan aday oldu ve yeniden seçildi. 

Servet Yardımcı eğitimini İngiltere'de tamamlamıştır.

SERVET YARDIMCI NE İŞ YAPIYOR?

Servet Yardımcı iş dünyasında adında sıkça söz ettiren isimdir. İnşaat ve sanayi alanında faaliyet gösteren aile şirketlerinde önemli görevler almıştır.

SERVET YARDIMCI ASLEN NERELİ?

Servet Yardımcı aslen Rizeli'dir.

SERVET YARDIMCI HANGİ TAKIMLI?

Servet Yardımcı Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir.