Masterchef Çağlar kimdir ve aslen nerelidir? Asıl mesleği ne? Çağlar Azır biyografisi

Masterchef Çağlar Azır ana kadroya giren yarışmacılar arasında. Enerjik tavırları ve konuşma tarzı ile adından söz ettirmeye başlayan Masterchef Çağlar hakkında tüm bilinmeyenler haberimizde...

ABONE OL
GİRİŞ 19.07.2024 10:48 GÜNCELLEME 19.07.2024 10:48 BİYOGRAFİ
Masterchef Çağlar kimdir ve aslen nerelidir? Asıl mesleği ne? Çağlar Azır biyografisi

Masterchef Çağlar Çanakkale Bozcaada'da dünyaya geldi. Tam adı Çağlar Azır'dır. Aslen Bulgar göçmenidir ve  Kırklarelilidir. Anne tarafından ise Girit göçmenidir. 

Çocukluk dönemini Bozcaada'da geçiren Çağlar Azır, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Asıl mesleği mimarlıktır.

İstanbul'da ikamet eden Çağlar Azır, sevdiği meslek olan aşçılığa yönelerek sonradan Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim aldı. 

Aynı zamanda eğitim koçluğu yapmaktadır. 

Masterchef Deniz kimdir? Nerede çalışıyor? Masterchef Deniz'in boyu

MASTERCHEF 2024'E KATILDI

Çağlar Azır, Masterchef 2024'e katıldı. Sardalya, Gambilya püresi ve bulgur ekmeği yaparak yarışmaya katılan Masterchef Çağlar, jüri üyeleri Somer Şef'ten hayır, Mehmet Şef ve Danilo Şef'ten evet oyu alarak bir üst tura geçti. İkinci etapta 3'lü düelloda başarı elde ederek ana kadro seçimlerine kadar yükseldi.

Ana kadroya girmek için büyük savaş veren Masterchef Çağlar testi kebabını başarlı yaparak jüri üyelerinin takdirini topladı ve ana kadroya girmeye hak kazandı. Böylece ana kadroya yer alan 6. yarışmacı oldu. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR