Umut Avcı kimdir ve aslen nerelidir? Neden öldü? Umut Avcı'nın oynadığı diziler...

Umut Avcı, genç yaştaki ölüm haberinin ardından en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Bunun üzerine Umut Avcı'nın hayatı ve kariyeriyle ilgili araştırmalar yapılmaya başlandı. İşte, merak edenler için Umut Avcı'nın biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2024 09:44 GÜNCELLEME 05.09.2024 09:44 BİYOGRAFİ
Umut Avcı kimdir ve aslen nerelidir? Neden öldü? Umut Avcı'nın oynadığı diziler...

Umut Avcı 1980'de Edirne'de dünyaya geldi. Aslen Edirnelidir. 

Çocukluk dönemini Edirne'de geçiren Umut Avcı, ilk, orta ve lise öğreniminin İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bölümünden mezun oldu. Daha sonra tiyatro oyunlarında oynamaya başladı. 

Esaretin Bedeli, Takım Çantası, Sürüden Ayrılan Geyikler, Orijinal Kopya ve Guguk Kuşu gibi çok sayıda tiyatro oyunlarında boy gösteren Umut Avcı'nın kamera önünde oyunculuğunu sergilemesi ise 2017'de gerçekleşti. 

2017'de Hep Yek 2'de rol alan Umut Avcı, sonrasında birçok dizi ve filmde oyunculuk performansı sergiledi. En son TRT1 ekranında yayınlanan Bir Zamanlar Kıbrıs'ta Şoför Hamit karakteri ile rol aldı. 

UMUT AVCI'NIN OYNADIĞI DİZİLER

  • 2017 - Hep Yek 2

  • 2017 - Ver Kaç

  • 2018 - Ailecek Şaşkınız

  • 2021 - Dört Duvar

  • 2022 - Afacanlar: İş Başa Düştü

  • 2021-2022 - Bir Zamanlar Kıbrıs

UMUT AVCI'NIN VEFATI

Umut Avcı 4 Eylül 2024'te hayatını kaybetti. 44 yaşında yaşamını yitiren Umut Avcı'nın ölüm nedeninin beynine pıhtı atması olduğu öğrenildi. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR