Daron Acemoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Kimin damadı? Daron Acemoğlu'nun eşi...

Daron Acemoğlu, Nobel Ekonomi Ödülünü kazandıktan sonra gündemde yerini aldı. Bunun üzerine Daron Acemoğlu'nun hayatı ve kariyeri ile ilgili araştırmalar yapıldı. İşte, merak edenler için Daron Acemoğlu'nun biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 10:11 GÜNCELLEME 16.10.2024 10:11 BİYOGRAFİ
Daron Acemoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Kimin damadı? Daron Acemoğlu'nun eşi...

Daron Acemoğlu 3 Eylül 1967'de İstanbul'da dünyaya geldi. Ermeni kökenli Türk'tür. Babası hukukçu Kevork Acemoğlu'dur. Şimdilerde 57 yaşındadır.

Çocukluk dönemini İstanbul'un Kadıköy ilçesinde geçiren Daron Acemoğlu, ilk öğrenimini Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulunda tamamladı. Galatasaray Lisesinden sonra ise İngiltere'nin York Üniversitesi'nde Matematiksel Ekonomi ve Ekonometri Bölümünden mezun oldu. 

Akademik olarak devam etmeye karar veren Acemoğlu, York Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora eğitimlerini de tamamladı. Daha sonra Londra Ekonomi Okuluna devam etti. 1992-1993 yılları arasında Londra Ekonomi Okulu'nda eğitim verdi. 

1993'te ise ABD'de Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ne (MIT) geçiş yaptı. 2000'de ekonomi profesörü ve 2019'da ise üniversitede bir öğretim üyesine verilebilecek en yüksek unvan olan enstitü profesörü unvanını elde etti. 

İş hayatındaki başarılarından dolayı birçok kez ödül aldı. John Bates Clark Madalyası, John von Neumann Ödülü ve Erwin Plein Nemmers Ekonomi Ödülünü kazanan Daron Acemoğlu, 2024 Nobel Ekonomi Ödülünün de sahibi oldu. 

DARON ACEMOĞLU'NUN EŞİ

Daron Acemoğlu, oyun ve optimizasyon teorisi üzerine yaptığı araştırma ve çalışmalarıyla tanınan Türk bilim insanı Asuman Özdağlar ile evlidir. Asuman Özdağlar aynı zamanda, eski milletvekili İsmail Özdağlar'ın kızıdır. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR