Toprak Razgatlıoğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Babası kim? Hayat hikayesi...

Toprak Razgatlıoğlu Dünya Superbike Şampiyonu olduktan sonra gündeme geldi. Genç yaşında büyük başarılara imza atan Toprak Razgatlıoğlu'nun babası da kendisi gibi sporcu. İşte, merak edenler için Toprak Razgatlıoğlu'nun biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 13:15 GÜNCELLEME 22.10.2024 13:15 BİYOGRAFİ
Toprak Razgatlıoğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Babası kim? Hayat hikayesi...

Toprak Razgatlıoğlu 16 Ekim 1996'da Antalya'nın Alanya ilçesinde dünyaya geldi. Şimdilerde 28 yaşındadır. Annesinin adı Belgin Ungan'dır. Babası ise 'Tek Teker Arif olarak bilinen ünlü Türk dublör motosikletçi Arif Razgatlıoğlu'dur. 

Çocukluk dönemini Alanya'da geçiren Toprak Razgatlıoğlu 7 yaşından beri babasının yolunda ilerlemekte ve motosiklet kullanmaktadır. Babası Arif Razgatlıoğlu, Kasım 2017'de Antalya'da geçirdiği motosiklet kazasında kızıyla birlikte vefat etti.

Türk motorsiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu tarafından yetiştirilen Toprak Razgatlıoğlu, erken yaşta spor kariyerine adım attı. 2013 ve 2014 yıllarında yarıştı ve genel sıralamada sırasıyla 10. ve 6. olarak başarı elde etti.

Almanya'nın Sachsenring kentinde düzenlenen 2014 sezonunun 7. yarışında ise birincilik elde etti. 16 yaşındayken İstanbul Park'ta pist rekorunu kırmayı başardı ve Türkiye şampiyonu oldu.

2017'de Avrupa Superstock 1000 ikincisi olan Toprak Razgatlıoğlu, 2019 Superbike Fransa ayağını birincilikle tamamlayan ilk Türk milli motosikletçi olarak tarihe adını yazdırdı.

2024 Superbike World Championship'te elde ettiği başarıyla Dünya Superbike Şampiyonu oldu. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR