Bolu’da ürküten görüntü: Kiloluk sazan balıkları kıyıya vurdu

Bolu'nun Gölköy Baraj Göleti'nde, kilosu 1,5 ila 6 arasında değişen birçok ölü sazan balığı kıyıya vurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2022 09:17 GÜNCELLEME 05.10.2022 10:30 ÜLKE'DE BUGÜN
Bolu’da ürküten görüntü: Kiloluk sazan balıkları kıyıya vurdu

Bolu’nun içme suyu olarak kullanılan Gölköy Baraj Göleti’nde düzenlenen Türkiye Sportif Sazan Balığı Yakalama yarışması öncesinde göl çevresinde keşif yapıldı. Keşifte, sazan balıklarının suyun üzerinde hareketsiz şekilde durduğu ve ölü olarak kıyıya vurduğu görüldü. Balık ölümlerinin artması üzerine yetkililer inceleme başlattı. İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, sudan numune alarak incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. Gölün kıyısına vuran balıklar ise ekipler tarafından toplanarak ölüm sebeplerinin belirlenebilmesi için incelemeye alındı.

"UFAK BALIK YOKTU, HEPSİ 6-7 KİLO CİVARINDAYDI"

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Bolu Temsilcisi Serkan İnanç, "Cuma günü akşam saatlerinde İl Tarım Müdürlüğü ekipleriyle suyun kenarında halsiz yüzen balıklar tespit ettik. 1-2 tane ölmüş gördük ama bu sportif balıkçıların her zaman gördüğü şeylerdi. Cumartesi sabahı şamandıralarımı dikerken suda yoğun bir şekilde balıkların halsiz olduğunu gözlemledik. Balıklardan ve sudan numune alındı. Pazar günü sabah yarışmacılar geldi. Kuralar çekildi ama bu olay yoğunlaşmaya başladı. Ufak balık yoktu. Hepsi 6-7 kilo civarında. Nefes alışverişlerinde sıkıntı vardı. Ne olduğunu bilmiyoruz. Tahlil sonuçlarına bakacağız” dedi.

"ŞU ANKİ DURUM İÇLER ACISI"

Sakarya’dan yarışmacı olarak Bolu'ya gelen Sezer Yeşiloğlu, önemli olanın balıkların kurtarılması olduğunu belirterek, "Büyük bir coşkuyla geldik ama maalesef talihsiz bir durumla karşılaştık. Moralimiz bozuldu. Balıkların ölümü bizim için önemli. Akşam saatlerinde oltalarımızı açarken büyük balıkların kenarda olduğunu gördük. Bu durum çok normal değil. Özellikle sazan balığı ürkek bir hayvandır. Yanına kimseyi yaklaştırmaz. Anormal bir durum olduğunu görünce talihsizlik olduğunu fark ettik. Bu olay yarışmadan önce başlamış. Şu anki durum içler acısı. İnşallah bir çözüm bulunur. Bizim yarışmamız ilerleyen tarihlerde de yapılır ama önemli olan bu balıkların kurtarılması. Genelde ölümlerin ortalaması 1,5 ile 6 kilo arası. Belki de büyükleri ileriki günlerde kıyıya vuracak" diye konuştu.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR