Koreli genç Burdur'da Müslüman oldu! Yeni ismi 'Ceyhun'

Burdur'da yaşayan Yaşar Can (26) ile geçen yıl nişanlanan Güney Koreli elektrik mühendisi Joohyeon Lee (30) Burdur Müftülüğü'nde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2025 15:42 GÜNCELLEME 26.03.2025 15:56 ÜLKE'DE BUGÜN
Koreli genç Burdur'da Müslüman oldu! Yeni ismi 'Ceyhun'

Güney Kore'nin Pyeongtaek kentinde yaşayan Joohyeon Lee yaklaşık 3 yıl önce internet üzerinden Burdurlu Yaşar Can ile tanıştı.

MÜSLÜMAN OLMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ 

Arkadaşlıklarını ilerleten Lee ve Yıldız evlenme kararı aldı ve geçen yıl haziran ayında Burdur'da nişanlandı. Joohyeon Lee nişanlısı Yaşar Can ile bugün Burdur İl Müfütlüğü'ne gelerek Müslüman olmak istediğini belirtti.

İl Müftülüğü'nde gerçekleşen törende Müftü Ali Hayri Çelik, Lee'ye İslamiyetle ilgili bilgiler verdi.

CEYHUN ADINI ALDI 

Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından "Ceyhun" adını alan Joohyeon Lee daha sonra Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Lee'ye İngilizce Kur'an-ı Kerim meali ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

KAYNAK : DHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR