Tarihi medresenin kurşun levhalarını çalıyordu! Suçüstü yakalandı, telefonla konuştu

Bursa'da yer alan Üftade Camii'nin 530 yıllık tarihi medrese bölümüne hırsızlar dadandı. Medresenin kubbesine çıkan Emrah A. isimli şahıs, kubbedeki kurşun levhaları çalarken suçüstü yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2022 10:03 GÜNCELLEME 24.10.2022 10:46 ÜLKE'DE BUGÜN
Tarihi medresenin kurşun levhalarını çalıyordu! Suçüstü yakalandı, telefonla konuştu

 

Olay, saat 01:30 sularında merkez Osmangazi ilçesindeki Kavaklı Mahallesi'nde gerçekleşti. Camii'nin bulunduğu Üftade Sokak'ta devriye gezen bekçiler, Üftade Camii'nin 530 yıllık medrese bölümündeki 'Darül Kurra'nın kubbe kısmında bir şüphelinin değerli kurşun levhaları söktüğünü ve çalmaya çalıştığını fark etti.

ERKETEDEKİ ARKADAŞI UYARDI

Bekçilerin şüpheli Emrah A.'yı yakalamak üzere harekete geçtiği sırada erketedeki U.C. ile karşılaştı. Bir anda ekiplerle karşı karşıya kalan U.C., kubbedeki arkadaşı Emrah A'yı uyararak olay yerinen kaçtı. 

Şüpheli kaçmadan hızlıca kubbeye çıkan bekçiler şüpheli Emrah A.'yı, suçüstü yakaladı. Şüphelinin yakalanmasının ardından ekipler olay yerinden kaçan U.C.'nin peşine düştü. Ekipler kaçan şüpheli U.C.'ye yönelik takip sürdürse de şüpheli şahsı kayıplara karıştı.

EKİPLER YER TESPİTİ İÇİN İKİ ŞÜPHELİYİ TELEFONDA KONUŞTURDU

Bu sırada Emrah A.’nın cep telefonunun çaldığını fark eden ekipler, aramaya cevap vererek Emrah A.’dan arkadaşı U.C.’yle konuşmasını ve yerini öğrenmesini istedi. U.C.’nin bulunduğunu iddia ettiği konumları kontrol eden ekipler bölgede arama çalışması başlattı.

KURŞUN LEVHALAR MUHAFAZA ALTINA ALINDI

Ancak izine rastlanamayan U.C. kayıplara karıştı. Hırsızlık suçundan kaydı bulunduğu tespit edilen Emrah A. gözaltına alınarak polis merkezine götürülürken sökülen kurşun levhalar muhafaza altına alındı. Olay yerinden kaçan U.C.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

KAYNAK : DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR