Bursa'da tonlarca fındık yetiştirdiler, kazandıkları parayla da tüm köy umreye gittiler!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan Kurşunlu köyü sakinleri, 1990 yılında Karadeniz'de gördükten sonra köylerinde de üretmeye başladığı fındıktan bu sene elde ettikleri yüksek gelir sayesinde topluca umreye gittiler.

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2023 10:13 GÜNCELLEME 16.01.2023 12:24 ÜLKE'DE BUGÜN
Bursa'da tonlarca fındık yetiştirdiler, kazandıkları parayla da tüm köy umreye gittiler!

Köyün ileri gelenlerinin 1990 yılında Karadeniz bölgesine yaptığı ziyarette gördükleri fındık bahçelerini köylerinde  üretmeyi başaran köylüler, bu yıl 60 ton fındık üretimi yaptı.

FINDIK PARASIYLA ŞÜKÜR DUASI YAPMAK İÇİN UMREYE GİTTİLER

Bu yıl fındıklarını 45 liradan satan köylüler fındıktan iyi para kazanınca hem ibadet hem de şükür duası yapmak için toplu halde umreye gitti. İlk kafile 15 kişi kutsal topraklara giderken, ikinci kafilede ise 30 kişi gitti. 

'BU YIL 60 TON FINDIK HASADI YAPTIK'

Bu yıl bereketli bir sezon geçirdiklerini ifade eden Kurşunlu köyü Muhtarı Bilal Bayırlı, "Köy olarak Bursa'da fındık üretmeyi başardık. Bu yıl 60 ton fındık hasadı yaptık. Fındıkları kilosunu 45 liradan sattık. Köy olarak 45 kişi umreye gitti. 100 kişi de hac kurasına yazıldı. İnşallah önümüzdeki sezon da bereketli geçer" dedi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR